AK Parti Hükümeti Güvenoyu Aldı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Hükümeti Güvenoyu Aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümet, TBMM'de 315 oyla güvenoyu aldı. Davutoğlu teşekkür konuşmasında herkesin hükümeti olduklarını dile getirdi.

30.11.2015 22:06  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 64. Hükümet programı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) güven oyu aldı. 10 dakika süren ve elektronik ortamda gerçekleştirilen açık oylamada 315 kabul, 194 ret oyu çıktı. Bu oylama sonrası 64. Hükümet, resmen göreve başlamış oldu.

TBMM Genel Kurulu 3 ve 4. oturumlar, Hükümet Programı Güven Oylaması gündemiyle TBMM Başkanı Vekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da kâtip üyeliği AK Partili Ömer Serdar ve MHP'li Zihni Açba yaptı.

Elektronik sistemle yapılan açık oylamaya 509 milletvekili katıldı. Hükümet programı, 194 milletvekilinin 'ret' oyuna karşı 315 milletvekilinin 'kabul' oyuyla güvenoyu aldı. Oylama süresinin 10 dakika olarak açıklanmasına karşın elektronik sisteme giremeyen milletvekillerinin oy pusulalarının kontrol edilmesi nedeniyle sonucun açıklanması bir süre gecikti.

Oylama boyunca milletvekilleri, Bakanlar Kurulu'nun oturduğu sıralara giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanları görevlerinden dolayı kutladı.

BAŞBAKAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Oylamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. Davutoğlu, ''Allah hayırlı etsin, Allah utandırmasın'' diyerek başladığı konuşmasında muhalefete çağrıda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara teşekkür ederek; ''Aldığımız oy yüzde 49,5 olabilir. Artık herkesin Başbakanı, herkesin hükümetiyiz. Hiçbir zaman hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Herkesi dinleyeceğiz, geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet liderlerine seslenen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

''Muhalefet demokrasilerin olmazsa olmaz şartıdır. Muhalefetimizin temsili, iktidarın temsili kadar haktır. Muhalefetimizin bu Meclis'te temsiline de eleştirilerine de her zaman saygı duyacağız. Burada her görüşü dinleyelim. Nezaket dışı ve şiddet dışında her şeye tahammül edelim. Buradan genel başkanlara bir teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. Sayın Meclis Başkanı'nın davetiyle, geçtiğimiz gün hükümet programı görüşülürken arkada 2 kez sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli'yle görüşme imkanı buldum.

Diğer eş başkanlar burada olsaydı, onlarla da görüşürdüm. Dolayısıyla bu Meclis'in çatısı altında kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu görüşmelerde kendilerine 'Türkiye'nin zamanı yok, gelin geçici bütçe yerine kalıcı bütçeyi görüşelim' diye konuştuk. Yine milletim adına ricam, bütün muhalefet partilerine, geliniz normal, düzenli bütçemizi çıkaralım ve en sağlam adımı hep beraber atmanın onurunu yaşayalım. Emin olunuz ki milletimizin huzuruna çıkıp size teşekkürlerimi bizzat ben edeceğim. Ama bunu pazarlık konusu yaparsak Türkiye kaybeder. Genel başkanlardan ilk görüşmede olumlu bir intiba ben edindim.''

''MUHALEFET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME TALEP EDECEĞİM''

Davutoğlu, gelecek dönemde muhalefet liderleriyle görüşme talebinde bulunacağını söyleyerek; ''Buradan doğrudan da ifade edeceğim; inşallah ilk fırsatta da sayın genel başkanlarla önümüzdeki 4 yılın temel konularını da görüşecek şekilde önü açık, hiçbir zaman limiti olmayan bir görüşme talebinde bulunacağım. Tabi takdir kendilerine ait. Bu görüşme gerçekleşirse, Türkiye'nin önündeki en temel sorunlarda dahil olmak üzere reformlarla ilgili kendilerine bilgi aktaracağım ve destek isteyeceğim'' dedi.

Davutoğlu güvenoylaması sonrası tweet de attı:

AK Parti Hükümeti Güvenoyu Aldı

Son Dakika Güncel AK Parti Hükümeti Güvenoyu Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • vatandaş : başarılar dilerim her zaman bir adım daha ileri 53 11 Yanıtla
  • Ediz: Yaa herkesin hükümetisiniz biliriz o yüzden memurluğa sizden başkası giremiyo ama bu millete her şey müstehak 13 37 Yanıtla
  • trt: Yahu Ak parti Türkiye için çok şey yaptı,Kimse nömkörlük yapmasın,kusura bakmasın,Eski türkiye yok artık onları geçin... insanların gözü kör olmuş diyenler allah aşkına ak partiden başka hangi parti bu kadar yatırım yaptı doğusu olsun batısı olsun,hızlı tren olsun,teknolojik yatırım olsun yaptılar.....Pkk da bitcek bitmekle kalmayıp adını sanınıda kaybetcek...Allah ülkemize Güç Kuvvet Versin 27 11 Yanıtla
  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 14 Yanıtla
  • Ruşen süt: Yolunuz açılışsın 21 9 Yanıtla
  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18 10 Yanıtla
  • Limon: Kemal atatürk yasadışı cumhurbaşkanı olmuştu 18 8 Yanıtla
  • Ülker: Benim hükümetim değilsiniz. 11 13 Yanıtla
  • Habip : Güvenilir mi? inşallah . 4 7 Yanıtla
  • ürfa bozova: alsa ne olur almasa ne olur zaten TBMM bir meşriyetı yok saray ne dese o oluyor 0 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör Yakalandı
    09:09 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör Yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak göçmenleri yurda sokan, barındıran ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan organizatörleri yakalamak için çalışma yaptı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda cep telefonları, sim kartlar ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.


Advertisement