64. Hükümetin Ekonomi Kurmayları Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

64. Hükümetin Ekonomi Kurmayları Belli Oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümeti açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu.

24.11.2015 13:55  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümette yer alacak ekonomi kurmayları belli oldu.

Başbakan Davutoğlu, 64. Hükümet'in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ismini açıkladı. Böylecek ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek geçti.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

1967′de Batman'da dünyaya gelen Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümününden mezun oldu. Yüksek lisansını ise İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. Şimşek, daha sonra ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak çalıştı. 1997′de New York'a yerleşti ve uluslararası yatırım bankası UBS'in hisse senedi analiz kısmında araştırmacı olarak görev yaptı.

1998 yılında İstanbul'a dönerek Deutsche – Bender Menkul Değerler'de iki yıl çalışan Şimşek, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından birisi olan Merrill Lynch'e geçti ve İngiltere'ye yerleşti. Şimşek 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi. Temmuz 2007 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili, Haziran 2011 Seçimleri'nde Ak Parti Batman miletvekili , Haziran 2015 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009′a kadar "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı" görevini, 2009 Mayıs ayından günümüze kadar ise "Maliye Bakanlığı" görevini üstlendi.

EKONOMİ BAKANI

Mustafa Elitaş

ÖZGEÇMİŞİ

Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir.

Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi.
Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi.
22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili.
İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MALİYE BAKANI

Naci Ağbal

SANAYİİ BAKANI

Fikri Işık

ÖZGEÇMİŞİ

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir.

Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nda Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÇALIŞMA BAKANI

Süleyman Soylu

KALKINMA BAKANI

Cevdet Yılmaz

ÖZGEÇMİŞİ

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır.

Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI

Binali Yıldırım

ÖZGEÇMİŞİ

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar'dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü'nde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu.
İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI

Faruk Çelik

ÖZGEÇMİŞİ

Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu/ AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi/ 2009'da Devlet Bakanlığı'na atandı/ 61. Hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI

Berat Albayrak

ÖZGEÇMİŞİ

Berat Albayrak, 1978'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başladı. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine hazırladığı tezle tamamladı.

Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, 2001 Türkiye ekonomik krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını ve 2007 yılında yaklaşık 1 milyar dolar talep ile 200 milyon dolarlık Türkiye'deki ilk holding eurobond ihraç sürecini başarıyla yönetti. Albayrak, 2008 yılında (FAVÖK değeri üzerinden 34 kat) Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirirken, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulundu.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almaya başladı. Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finans alanında ders veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstleniyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Bakan Albayrak, 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulu'nda MKYK üyesi seçildi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI

Bülent Tüfenkçi










64. Hükümetin Ekonomi Kurmayları Belli Oldu

Son Dakika Ekonomi 64. Hükümetin Ekonomi Kurmayları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • ALLAH RAZI OLSUN SIĞIRLARDAN KOYUNLARDAN MALLARDAN: memleketin yeni yamyamları bunlar enerji bakanına eniştesini getirmiş vay yavrum vay ye ye ye çal çal çal çırpın çırpın çırpın şoförünü komşusunuz arkadaşını cezaevi arkadaşını ilkokul arkadaşını kuzenlerini yiğenlerini hemşerilerini acaba neden bakan yapmadı gerçi damatı bakan olmuş gerisine gerek yok artık bundan sonra petrolü kendileri satar ülkeye nasıl olsa memlekette sığır koyun mal çok herkes halinden memnun allah herkese böyle sığırlar koyunlar makarnacılar kömürcüler nasip etsin 13 6 Yanıtla
  • ottoman: şimdiden ayakkabı kutuları siparişi verildi diyosun yani :) 6 10 Yanıtla
  • Savaş Işıksoy: Onu bunu bırakın damat enerji bakanı oldu,anlayın siz artık gerisini !?! 12 2 Yanıtla
  • Gerçek gündem: Babacan gidince ekonomi tepetaklak olacak 9 5 Yanıtla
  • OSMANİYELİ....: SÜLEYMAN SOYLUDAN ÇALIŞMA BAKANI OLURSA BENDENDE İYİ CUMHUR BAŞKANI OLUR.. 10 2 Yanıtla
  • Turk : Babacan olmaliydi 11 0 Yanıtla
  • haluk: Şanslı damat buna denir 7 2 Yanıtla
  • antepli: ALLAH hayırlı uğurlu etsin... 2 7 Yanıtla
  • Murat : Hayırlı uğurlu olsun. Vaadleri yerine getirirlerse kimse yıkamaz. 3 6 Yanıtla
  • Gurbetci Asena: Tayyibin damadi kabineye girdi en sonunda...Ne kadarda Tayyipden bagimsiz ve adaletli bir Hükümet kurdu Davutoglu yaa..Gözlerim Yasardi Dogrusu...!!! 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement