65. Hükümet, Meclis'ten Güvenoyu Aldı - Son Dakika
Güncel

65. Hükümet, Meclis'ten Güvenoyu Aldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet Meclis'ten güvenoyu aldı. Yıldırım, teşekkür konuşmasında "Artık 79 milyonun hükümetiyiz." dedi.

29.05.2016 11:04  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması yapıldı. 65. Hükümet kullanılan 453 oyun 315'ini alarak Meclis'in güvenoyunu almış oldu.

"ARTIK 79 MİLYONUN HÜKÜMETİYİZ"

Başbakan Binali Yıldırım oylamanın ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, "AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir" dedi.

ERCOŞKUN OY KULLANAMADI

Bu arada 315 kabul oyunun çıkması kulislerde AK parti'nin 1 fire verdiği yönünde yorumlara neden oldu. Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşıldı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı olarak yurtdışında görevli olduğu için güvenoylamasına katılamadı.

AK Parti Milletvekili olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da oturumu yönettiği için oylamada yer almadı.

1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti 317 milletvekili çıkartarak tek başına iktidar olmuştu.

SABAH KAHVALTI VERDİLER

AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.

Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, yarın saat 11.00'de TBMM Genel Kurulunda yapılacak 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara'da olacak şekilde yapmaları istendi.

DOKUNULMAZLIK OYLAMASINDA DA KAHVALTI VERMİŞLERDİ

TBMM üyeler lokantasında saat 10.00'da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00'de açılan Genel Kurul'da görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi.

AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

Başbakan Yıldırım'ın kısa bir teşekkür konuşma yapması bekleniyor. Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

65. Hükümet, Meclis\'ten Güvenoyu Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 65. Hükümet, Meclis'ten Güvenoyu Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Hayri Güneri: 2023 Hedeflerine giden bu kutlu yolda Osmanlı torunlarına başarılar diler Alemi İslama Hayırlı Olmasını Yüce Mevlana niyaz ederim. 3 16 Yanıtla
  • Deniz Danimarka dan : Sarayin hukumeti 10 4 Yanıtla
  • ŞEHZADE MUSTAFA: VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLACAKTIR KURUCU MECLİSTEN SONRAKİ EN HAYIRLI MECLİS. İNŞALLLAH BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEK HER KESİMİ KUCAKLAYAN EŞİT MEDENİ YENİ BİR ANAYASA YAPACAK TIKANAN MİLLETİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR. DÜNYADAKİ ZULÜM ALTINDA OLAN TÜM İSLAMA UMUT OLACAK BÜYÜK TÜRKİYE GELİYOR. 2 7 Yanıtla
  • ahmet bayram : Herşey istediğiniz gibi olsun sayın basbakanimiz 2 6 Yanıtla
  • ahmet bayram: hayırlı uğurlu olsun milletimize basbakanimizin yolu acikolsun insallah 2 6 Yanıtla
  • Hüseyin yıldırım : Vatana millete hayırlı olsun. İstikrar sürsün ülke ferahlasın. 0 6 Yanıtla
  • MU-AY: BİRİLERİ. ANAYASAYI. TANIMIYOR. BİZDE. NE ONU. NEDE. BU. HÜKÜMETİ·. AMA. KATLANMAK. ZORUNDAYIZ 5 0 Yanıtla
  • ömer: böyle ahlaksızlık olmaz nereye rekalm koyuyorsunuz ayıp deden bir şey var millete saygısızlık yapmayın 50 defa reklam koyuyorsunuz araya ne oduğunu anlıyamıyoruz 3 0 Yanıtla
  • harbi: Artık bir an önce taşeron kadro işini halledin artık gına geldi 2 1 Yanıtla

Advertisement