65 STK'dan Darbeye Karşı Basın Açıklaması Ve Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Yerel

65 STK'dan Darbeye Karşı Basın Açıklaması Ve Demokrasi Nöbeti

65 STK\'dan Darbeye Karşı Basın Açıklaması Ve Demokrasi Nöbeti

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, "Türkiye'nin istikbali ve istiklali için gün birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

28.07.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, " Türkiye'nin istikbali ve istiklali için gün birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

Kadıköy'de faaliyet gösteren 65 Sivil Toplum Kuruluşu Kadıköy İskele Meydanında ortak basın açıklaması ve demokrasi şöleni düzenledi.

Kadıköy'de bulunan 65 Sivil Toplum Kuruluşunun darbe girişimine karşı hazırladıkları ortak metni STK'lar adına Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın okudu.

Ahıakın: Demokrasi Nöbetimize Devam Edeceğiz

65 STK adına darbe girişimine karşı basın açıklamasını okuyan Av. Aydoğan Ahıakın: "Türkiye'nin istikbali ve istiklali için gün birlik ve beraberlik günüdür, Darbecilerden cuntacılardan STK'larımız da, milletimiz de korkmamaktadır, Korkmadığımız içinde bu meydanlardayız sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlardayız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, TBMM, Siyasi Partiler ve halkımıza karşı girişilen hain ve alçak darbe kalkışmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Çanakkale ruhundan vazgeçmeden omuz omuza ayakta, Meydanlarda olacağız. Demokrasiyi savunanlar kazanmış, darbe kalkışmasını gerçekleştiren FETÖ Terör Örgütü ve cuntacılar kaybetmiştir. Bu vesile ile STK'lar olarak Milli İradeye yönelik yapılan bu hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bizler STK'lar olarak tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbetimize devam edeceğiz" şeklinde konuşmasına devam etti.

Mitingde konuşma yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ise, alçak darbe girişiminin milletin cesur duruşuyla engellendiğini, aziz milletimizin vatan sevgisini ve gücünü dünyanın bir kez daha gördüğünü, milletimizin bu zaferinin tarihe geçtiğini ifade etti.

Mitingde konuşma yapan CHP Kadıköy İlçe Başkanı, Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek Kadıköylü vatandaşlara ve STK'lara teşekkür etti. Ayrıca STK'lar adına Av. Aydoğan Ahıakın, kınama metnini okurken, konuşma yapan milletvekilleri ve gazeteciler de, bu zor günleri aşabilmek için milletçe birlik ve beraberliğin aynı inançla devam edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Kadıköy İskele Meydanında düzenlenen Demokrasi şölenine Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, gazeteciler ve Kadıköylüler katıldı. Kadıköy İskele Meydanında toplanan coşkulu Kadıköylü vatandaşlar ilerleyen saatlere kadar darbeye hayır sloganları atarak, bayraklarını sallayarak demokrasi nöbetine devam ettiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 65 STK'dan Darbeye Karşı Basın Açıklaması Ve Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement