67. Cannes Film Festivali - Son Dakika
Güncel

67. Cannes Film Festivali

67. Cannes Film Festivali

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" isimli filmi Altın Palmiye için yarışacak.

17.04.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kış Uykusu", 67. Cannes Film Festivali'nde yarışacak.

Paris'te bugün düzenlenen basın toplantısında, 14-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde yarışacak filmler kamuoyuna açıklandı.

Festival komitesi, bu yıl yaklaşık 1.800 film başvurusu yapıldığını belirterek, bunların içinden 18 filmin Altın Palmiye için yarışmasına karar verildiğini bildirdi.

Ceylan'ın bu yıl Cannes'da yarışacak filminin başrollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Melisa Sözen gibi isimler yer alıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan "Uzak" isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan 'Büyük Jüri Ödülü'nü (Grand Prix) almıştı.

Ceylan, 2008 yılında ise "Üç Maymun" filmiyle  "En İyi Yönetmen Ödülü"nü almıştı.

64. Cannes Film Festivalinde ise Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle "Büyük Jüri" ödülüne layık görülmüştü.

Cannes Film Festivali, trafik kazasında hayatını kaybeden Monaco Prensesi ve ünlü sinema oyuncusu Grace Kelly'nin hayatını konu alan "Grace of Monaco" filminin yarışma dışı gösterimiyle başlayacak.

Fransız sinemacı Oliver Dohan'ın yönettiği filmde Grace Kelly'i, ünlü oyuncu Nicole Kidman canlandırıyor. Filmin ilginç bir özelliğiyse, Fransızca uyarlamasında Nicole Kidman'ın dublajını, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni sevgilisi, oyuncu Julie Gayet'nin yapacak olması.

Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion yapacak. Ünlü sinemacı, 1993'te düzenlenen Cannes Film Festivali'nde "Piyano" isimli filmiyle Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı. Campion, yine aynı filmle "en iyi özgün senaryo" dalında Akademi Ödülü'ne de layık görülmüştü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 67. Cannes Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement