67. Cannes Film Festivali - Son Dakika
Güncel

67. Cannes Film Festivali

Nuri Bilge Ceylan’ın "Altın Palmiye" için yarışan "Kış Uykusu" isimli filmi yarın jüri önüne çıkacak.

15.05.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için yarışan "Kış Uykusu" isimli filmi yarın jüri önüne çıkacak.

Film, festival sarayında hem basın hem de davetliler için aynı anda saat 15.00'te gösterilecek.

Kültür Bakanlığının desteğini alan film, Türkiye-Fransa- Almanya ortak yapımı olması sebebiyle Avrupa Konseyi'nin sinema fonu Eurimage'den de destek aldı.

Büyük kısmı Kapadokya'da çekilen "Kış Uykusu" filminin oyuncu kadrosunda Nejat İşler, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Nadir Saribacak, Ayberk Pekcan gibi isimler var.

Filmin konusu, emekli bir oyuncunun, aktörlüğü bıraktıktan sonra Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirmesi üzerine kurulmuş olaylarla ilgili.

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan "Uzak" isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan büyük jüri ödülünü (Grand Prix) almıştı.

Ceylan, 2008 yılında da "Üç Maymun" filmiyle "En iyi yönetmen" ödülünü almış, 64. Cannes Film Festivali'nde ise "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle büyük jüri ödülüne layık görülmüştü.

Festival, 24 Mayıs'ta düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 67. Cannes Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement