67 Köy ve Mahalle Birinci Sınıf Suya Kavuştu - Son Dakika
Yerel

67 Köy ve Mahalle Birinci Sınıf Suya Kavuştu

67 Köy ve Mahalle Birinci Sınıf Suya Kavuştu

Arfiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı ve Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi devreye alındı.

29.01.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arfiye-Hacımercan- Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı ve Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi devreye alındı. Bu projelerden yaralanacak 67 köy ve mahallenin muhtarları ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Her zaman vatandaşlarımıza kalıcı hizmet götürme derdinde olduk. Şehrimizin geleceğini planlayarak projeler üretiyor, tüm mesaimizle milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, devreye alınan Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İsale Hattı ve Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerinden yararlanacak 67 yerleşim biriminin muhtarı ile bir araya geldi. Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ile projeden yaralanacak köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, "67 yerleşim birimini ilgilendiren 7,7 milyon TL'lik bu kapsamlı yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nu tebrik ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de ilk defa bir belediye tarafından hayata geçirilen HES projesi, Kurtköy, Ballıkaya Barajı gibi birçok projeden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz. Sakarya Muhtarlar Derneği'ne tesis edilen yeni hizmet binamız için de tüm muhtar arkadaşlarım adına bir kez daha Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Katılımcılara, isale ve şebeke hatları, arıtma tesisiyle devreye alınan proje ile ilgili bir sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Yazları su sıkıntısı çeken ve yağmurlu mevsimlerde suda bulanma sorunu yaşayan güney bölgelerinde bu tabloyu tamamen ortadan kaldırmak için başlattığımız projemizi tamamladık. Artık şehrimizin güney ve kuzey bölgelerine Hacımercan ve Hızırilyas'ta arıtmış olduğumuz, dünya standartlarındaki içmesuyunu ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda birçok önemli projeyi hayat geçirdik. Her zaman vatandaşlarımıza kalıcı hizmet götürme derdinde olduk. Büyükşehir sınırlarına dahil olmamasına rağmen Kaynarca'ya 67 kilometre hat döşeyerek su götürdük. Çelik İsale Hattı'nda çalışmalarımızda sona geldik. Yenikent İsale Hattı'nı tamamladık. Sakarya Nehri'ne Hidroelektrik Santrali Kurduk. Artık tükettiği enerjiyi üreten bir Sakarya var. Akçay'da baraj inşa edeceğiz. Şehrimizin geleceğini planlayarak projeler üretiyoruz, tüm mesaimizi milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Allah hayırlı ve doğru işlerde, hep birlikte çalışmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 67 Köy ve Mahalle Birinci Sınıf Suya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement