67 Kuruş İçin Baltayla Öldürdüler - Son Dakika
Dünya

67 Kuruş İçin Baltayla Öldürdüler

67 Kuruş İçin Baltayla Öldürdüler

Hindistan'da 'dokunulmazlar' diye adlandırılan Dalit toplumundan bir karı koca 15 rupi (67 kuruş) borç yüzünden bakkal tarafından öldürüldü.

29.07.2016 16:58  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'da en alt kasttaki 'dokunulmazlar' diye adlandırılan Dalit toplumundan bir karı koca 15 rupi (67 kuruş) borç yüzünden bakkal tarafından öldürüldü.

Polis, daha üst bir kasttan olan bakkaldan bisküvi alırken borçlanan çiftin, borcu ödemek için süre istemeleri üzerine öldürüldüklerini kaydetti. Erkeğin başı kesilerek, eşinin de parçalanarak öldürüldüğü belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberinde bakkalın gözaltına alındığı bildirildi.

Uttar Pradesh eyaletindeki Mainpuri bölgesinde işlenen cinayetin, borçlu çift çalışmaya gittiği sırada işlendiği ifade edildi.

Hindistan basınındaki haberlere göre, köy bakkalının sahibi Aşok Mişra çiftten birkaç gün önce üç çocukları için veresiye aldıkları üç paket bisküvinin parasını istedi.

AKŞAMA KADAR SÜRE İSTEDİLER

Çift ise borcu akşama, günlük yevmiyelerini aldıktan sonra ödeyeceklerini söyledi.

Bir görgü tanığı Indian Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Bakkal parayı ödemeleri için bağırırken, çift tarlalara doğru ilerlemeye başladı. Daha sonra bakkal yakındaki evine gidip, bir baltayla geri döndü.

Önce Bharat'a defalarca baltayla vurdu, daha sonra kocasını kurtarmaya çalışan Mamta'ya saldırdı. Çift oracıkta öldü." dedi.

KÖYLÜLER PROTESTO ETTİ

Köydeki Dalit topluluğu yollara barikat kurarak cinayeti protesto etti.

Bu ay başında ölmüş bir ineğin derisini yüzmeye çalıştıkları iddiasıyla dört Dalit topluluğu üyesi saldırıya uğramıştı.

Mart ayında da Tamil Nadu eyaletinde Dalit topluluğundan bir erkek, daha yüksek kasttan bir kadınla evlendiği için kadının babası tarafından öldürülmüştü.

Son Dakika Dünya 67 Kuruş İçin Baltayla Öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement