67 Stk, Türkiye'nin İstikrarına "Evet" Diyor - Son Dakika
Yerel

67 Stk, Türkiye'nin İstikrarına "Evet" Diyor

67 Stk, Türkiye\'nin İstikrarına "Evet" Diyor

Adıyaman’da, faaliyet gösteren 67 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Ortak Akıl Platformu 7 Haziran genel seçimlerinde Türkiye’nin istikrarı için koalisyon hükümetlerine “hayır”, seçmenlerin koalisyonlarına dayalı hükümetine “evet” dedi.

29.05.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, faaliyet gösteren 67 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Ortak Akıl Platformu 7 Haziran genel seçimlerinde Türkiye'nin istikrarı için koalisyon hükümetlerine "hayır", seçmenlerin koalisyonlarına dayalı hükümetine "evet" dedi.

Adıyaman'da oluşturulan Ortak Akıl Platformu basın açıklaması yaparak Türkiye'de, istikrar sürecinin devam etmesinden yana olduklarını belirterek isim vermeden AK Parti'ye destek vereceklerini deklare ettiler. İçerisinde İHH, Hak- İş, Memur-Sen, Müsiad, Tümsiad, Askon, Hayrat Vakfı, Ensar Vakfı, Ülfet Hareketi, Hukukçular Derneği, İlim Yayma Cemiyetinin de bulunduğu 67 sivil toplum kuruluşu Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı toplantı salonunda ortak basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nevzat Dişbudak tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Vesayet zeminlerine, darbecilere, yasaklara ve "kutsal devlet" yalanına; milletin egemenliğinin elinden alınması, istiklalinin riske atılması, tehditlere, tertiplere maruz bırakılması için hayata geçirildiğini görerek milletimizle birlikte gerekli cevabı verdik.

Menderes'in 1946'da "Yeter Söz Milletindir" itirazıyla başlattığı "vesayeti ifşa ve imha" yolculuğunun, son dönemde gerçekleştirilen sessiz devrimlerle "Artık Söz Sadece Milletindir" sonucuyla taçlanmasının paydaşı olduk. Milletimizin bununla yetinmeyip "Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa" ve "Adil Bir Dünya" hedefleriyle yeni ufuklara doğru yol alacağına inanıyoruz. Özgürleşme, sivilleşme ve demokratikleşme adımları nedeniyle merhum Turgut Özal'a yaşatılanları, 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan'a 28 Şubat'ın kirli kararları üzerinden dayatılanları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek, millet iradesini yok etmek için kurulan tezgahlara, hazırlanan kumpaslara bir daha düşmeyeceğiz, bir daha asla izin vermeyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak, birliğimizi yok etmek isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine de asla fırsat vermeyeceğiz. Bir asra yakın süre milleti, değerlerini ve devleti esir alan ve milletin yeniden egemen olmasıyla son bulan vesayet ikliminin, tekrar hakim olmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi IMF ve emperyal güçlere muhtaç edenler ile milletin sesini ve medeniyetimizin sözünü yükseltenlere darbeye yeltenenlerin aynı odağın mensubu olduğunu artık biliyoruz. Büyük bedeller ödememize, yoksullaşmamıza, özgürlüklerimizden, değerlerimizden yoksun kalmamıza neden olan o kara günleri geri getirmek isteyenlere sessiz kalmayacağız. Bu idrakle; 27 Nisan'da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duranların yanında olacağız.

Dışarıda yazılıp içeride sahneye konmak istenen gezi kalkışması senaryosuna bütün sahneleri kapatan kararlı her duruşun arkasında duracağız. "Vesayete imkan yok, darbe fırsatı oluşturalım" hezeyanıyla okyanus ötesinden planlanan 17-25 Aralık darbe girişimlerini püskürtenleri, bu girişimlerin faili paralel tetikçilere hadlerini bildirenleri yalnız bırakmayacağız. Mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi sindirme ve Çözüm Sürecini bitirme amacıyla 6-8 Ekim'de Kobani bahanesiyle sahaya sürülen "Beyaz Türk-Beyaz Kürt" işbirliğini çökerten sivil siyasi iradeye desteğimizi sürdüreceğiz. Siyasi ve ekonomik istikrarın devletler açısından, varlıklarının devamı güçlerinin artması noktasında temel parametre olduğunu düşünüyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın "makus talih" olarak pazarlandığı, özgürlüklerin risk olarak algılandığı, ötekileştirmenin zirve yaptığı, dışa bağımlı, ekonominin kısır döngüye mahkum, siyasetin cübbeli veya üniformalı vesayete mecbur bırakıldığı Türkiye fotoğrafının, artık mazide kalmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Siyasette, ekonomide istikrar sağlayamayan ve dış politikada kararlı duruş ortaya koyamayan ülkelerin içine düştüğü durumu yakından gözlüyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da yaşananların vatandaşlarına ödettiği ağır bedelleri takip ediyoruz. İnsanlarına vatandaşı olmanın onurunu yaşatan bugünün Türkiye'sinin, öncelikle son on yıllık süreçte devam eden siyasi ve ekonomik istikrarın sonucu olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

İstikrarını sürdüren Türkiye'nin; sadece kendi ülkemiz ve milletimiz için değil Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan ve medeniyet paydaşımız bütün ülkeler için, merhamet ve adalet bekleyen dünya mazlumları için de büyük bir güvence olduğuna inanıyoruz. Medeniyet havzamızla birlikte insanlığın da adalet ve merhamet beklentilerinin umut ülkesi "Yeniden Büyük Türkiye" hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Bu nedenle, eski Türkiye hayali kuranlara, etnik kimlik siyaseti yapanlara, milleti ve değerlerini yok sayanlara, yok etmeyi planlayanlara itibar etmeyeceğiz. Eşit yurttaşlığın hayata geçmesine, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesine, bin yıllık kardeşliğin pekişmesine, Çanakkale Ruhu'nun yeniden tesisine imkan sağlayacak Çözüm Sürecine milletimizle birlikte destek olacağız. Etnik kimlik, din, dil ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın Türkiye'yi, bütün vatandaşlarımızın öz vatanı, öz yurdu, ortak mirası kabul ediyoruz. Bu çerçevede, demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamleleriyle insan hakları, eşit vatandaşlık ve insanlık onuru noktasında Türkiye'yi zirveye taşıma iradesinin yanında yer alacağız.

Yeni Anayasa'yı Yeniden Büyük Türkiye'nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik Yeni Anayasa konusunda kararlı olacağız.

Yeniden Büyük Türkiye için koalisyonlara "hayır", seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete "Evet" diyoruz. Medeniyet paydaşlarımızla güçlü ilişkiler kurmaya "evet", medeniyet havzamızdaki mazlumlara sırt dönmeye "hayır" diyoruz.

Ensar ahlakının bu çağdaki temsilcileri olarak, muhacir hükmündeki Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmayı önemsiyor, onları sınır dışına çıkarmayı düşünenlere, katil Esed'e teslim etmeye heveslenenlere milletimizin teveccüh göstermeyeceğine inanıyoruz.

Kudüsü Yahudi'lerin mekanı olarak görmek/göstermek gafletine düşenlere milletimizin Kudüs'ün kendisi için ne kadar önemli olduğunu öğreteceğini düşünüyoruz.

Milletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma adı altında değerlerimize saldıranlara geçit vermeyeceğine yürekten inanıyoruz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini müfredattan çıkarmayı vaat sananlara, milletimizin itibar edeceğini sanmıyoruz.

Kutsalımız Kabe ile dünyevi meydanları bir tutanların, milletimizin gönlünde yer tutmayacağına inanıyoruz. İmam-Hatip okullarındaki gençlerin hayallerini yıkmak ve kesintisiz eğitime yeniden geçmek isteyenlere, milletimizle birlikte geçit vermeyeceğiz.

Başörtülü memura, öğretmene ve doktora kendi reklamlarında dahi yer vermekten kaçınanlara, milletin değerleriyle barışma fırsatını kaçırdıklarını hatırlatmak istiyoruz.

Tek başına iktidar ya da iktidar ortağı oldukları dönemlerde hukuksuz uygulamalarıyla vicdanlarımızı kanatanların, kaynağını açıklamaya zorlandıkları vaatlerle cüzdanımızı kabartacakları iddiasına milletimizin itibar etmeyeceğini görüyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 67 Stk, Türkiye'nin İstikrarına 'Evet' Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement