68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası - Son Dakika
Yerel

68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Türkoğlu, 68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

06.01.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Türkoğlu, 68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Tüberküloz'un insanlık tarafından bilinen en eski, dünyada her yıl milyonlarca insanı tehdit eden, ölümcül, ancak tedavi edilebilir bulaşıcı bir hastalık olduğunu bildiren Türkoğlu, insanların hastalık hakkında bilgilendirilmesi amacıyla bu hafta içinde etkinliklerin düzenlendiğini ifade etti.

Hastalığın tedavisinde hekimle hastanın iş birliği içinde olması gerektiğini vurgulayan Türkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Genellikle tedavinin ilk iki ayında hastane tedavisi veya evde yatak istirahati uygulanmalıdır. Yeterli ve dengeli beslenmeye destek verilmeli uygun hayat şartları ile tedavi desteklenmelidir. Sigara ve alkol kullanılmamalı, kullanılıyorsa bıraktırılmalıdır. Tedaviden sonra uygun aralıklarla dispanser kontrollerine devam edilmelidir. Veremden korunmada diğer bir hastalıktan farklı olarak, sadece aşılama hizmetleri yeterli olmamakta ve veremli hastaların tedavisi erken tanısı da koruyucu hizmetler içine girmektedir. Bu nedenle verem hastalığı hizmetlerinin sadece aşılama yeterli değildir. Hastalığın tüm boyutları ile halka anlatılması yani halk eğitimlerinin özel bir önemi vardır." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement