69. Türkiye Jeoloji Kurultayı - Son Dakika
Güncel

69. Türkiye Jeoloji Kurultayı

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs eksenli yaşanan gelişmelerin, ülkenin milli bir petrol şirketine sahip olmasının gerekliliğini gösterdiğini söyledi.

11.04.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs eksenli yaşanan gelişmelerin, ülkenin milli bir petrol şirketine sahip olmasının gerekliliğini gösterdiğini söyledi.

Alan, MTA Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen 69. Türkiye Jeoloji Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de petrol ve doğalgaz gibi stratejik hammaddelerin devlet eliyle aranmasının önemli olduğunu belirtti.

Alan, "Özellikle Doğu Akdeniz ve Kıbrıs eksenli yaşanan gelişmeler, ülkemizin milli bir petrol şirketine sahip olmasının gerekliliğini göstermiştir. Ülkemizin petrol ve doğalgazda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla, başta Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere doğal kaynakların milli menfaatlere uygun olarak aranması ve geliştirilebilmesi, ancak ve ancak devlet adına görev yapan milli bir şirketin olması ile gerçekleştirilebilir. TPAO'nun bu işlevinin ortadan kaldırılması ya da "özerkleştirme" söylemleri öne çıkarılarak özelleştirilmesi, milli menfaatlerimiz açısından ciddi sakıncalar doğuracaktır." dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 20'sinin toplam enerjinin yüzde 60'ını kullandığını kaydeden Alan, bunun uygulanan enerji politikalarından kaynaklandığını ifade etti.

Jeoloji mühendislerinin sorunlarına ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Alan, jeoloji mühendisi istihdamının artırılması, kamuda çalışan ve emekli jeoloji mühendislerinin ekonomik haklarının iyileştirilmesi konularında çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bu yılki ana teması "Doğal Kaynakların Jeopolitikası" olarak belirlenen kurultay, 15 Nisan'da sona erecek. Düzenlenecek panellerde Türkiye'nin enerji sorunları masaya yatırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 69. Türkiye Jeoloji Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement