7.5 Saat Süren YAŞ Toplantısında Kritik Kararlar Alındı - Son Dakika
Güncel

7.5 Saat Süren YAŞ Toplantısında Kritik Kararlar Alındı

Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, terörle mücadelede polis ve jandarmaya askerin de destek vermesi konuşuldu.

27.11.2014 19:29  Güncelleme: 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7.5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sonuçlandı. Şura ile ilgili açıklama Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapıldı. Yapılan açıklamada, "TSK'nın harbe hazırlık durumu ve teröristle mücadelede kolluk kuvvetlerinin desteklenmesi durum değerlendirmesi görüşülmüştür." gibi ifadeler dikkat çekti. Yani önümüzdeki süreçte, terörle mücadelede asker, polis ve jandarmaya yardımcı olacak.

TOPLANTI GENELKURMAY BAŞKANLIĞI KARARGAHI'NDA YAPILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Şura'nın kış dönemi olağan toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapıldı.

TOPLANTIDA KRİTİK KARARLAR

Toplantının ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek Askerî Şûra Olağan Toplantısı, 27 Kasım 2014 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılmıştır.

Toplantıda;

a. TSK'nın Ana Program ve Hedefleri,

b. TSK'nın Harbe Hazırlık Durumu ve Değerlendirmesi,

c. Teröristle Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Desteklenmesi Durum Değerlendirmesi,

ç. Özel Kuvvetler Komutanlığının Yeteneklerinin Geliştirilmesi,

d. Personel, Eğitim ve Lojistik konuları görüşülmüştür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ERDOĞAN KARARI ONAYLADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları onaylandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yüksek Askeri Şura üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilecek yemek öncesinde, Şura'da alınan kararlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

DAVUTOĞLU GENELKURMAY KARARGAHI'NDAN AYRILDI

Toplantının sona ermesinin ardından Davutoğlu, yaklaşık 7 saat kaldığı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndan ayrıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun ilk defa başkanlık ettiği toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katıldı.

7.5 Saat Süren YAŞ Toplantısında Kritik Kararlar Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 7.5 Saat Süren YAŞ Toplantısında Kritik Kararlar Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Bedelli Bekleyenler: Bedelli Askerlik Bekleyen arkadaşlara müjde var mı. AKP Hükumeti söz vermişti seçim öncesi meydanlarda. 15 Bin yapın ekonomi canlansın, Ekonomik kriz var, ülke işsizlerin ceplerine göz dikmiş. . . İşsiz vatandaşın yakasından düşün, GSS sigortası kaldırılsın. Bedelli askerlik bekleyenlerden alın parayı. 13 8 Yanıtla
  • erhan: Bedelli 9 5 Yanıtla
  • emir: Bedelli olmasin 2 8 Yanıtla
  • fatih: bedelli nerdeee bedelliiiiiii 6 3 Yanıtla
  • general: bedelliyi bir an önce çıkarın tabii. ama güzel bir rakam belirleyin 100-200 bin lira gibi yapan yapmayan belli olsun. 2 5 Yanıtla
  • Ayhan KALAYCI: TSK personelinin özlük haklarını konuşmak akıllarına gelmemiş. Morali düzgün olmayan, mutlu olmayan bir teşkilattan üst düzey görev beklemek, verim almak ne kadar mümkündür acaba????? 2 4 Yanıtla
  • erhan: Bu vebal hepinizin boynunuzda 1 4 Yanıtla
  • Herseyyalan: Hayirlisi olsun. . 2 3 Yanıtla
  • Türk askeri: Gidin adam gibi delikanlı gibi yapın vatanı gorevenizi kacmayın beyler 0 2 Yanıtla
  • E.koç: Bir bedeli olmayan askerlikten kaçan kişilere bedel ödetmek yanlış bence.bir bedeli olmayanlardan bedelde alınmasın kanımca 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Balıkesir'de motosiklet sürücüsü otomobille çarpıştı, yaralandı
    10:23 Balıkesir'de motosiklet sürücüsü otomobille çarpıştı, yaralandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hürriyet Caddesi'nde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü otomobille çarpışarak yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Galatasaray Ekmas, JDA Bourgogne Dijon ile deplasmanda karşılaşacak
    10:23 Galatasaray Ekmas, JDA Bourgogne Dijon ile deplasmanda karşılaşacak

    Galatasaray Ekmas Erkek Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi son 16 turu J Grubu'ndaki 6. maçında Fransa'nın JDA Bourgogne Dijon ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. Maç, Jean-Michel Geoffroy Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak. Her iki takım da çeyrek finale çıkma şansını kaybetmiş durumda. Galatasaray Ekmas 2 galibiyet ve 3 mağlubiyetle üçüncü sırada yer alırken, JDA Bourgogne Dijon ise bir galibiyet ve 4 yenilgiyle son sırada bulunuyor. İstanbul'da yapılan maçı Fransa temsilcisi kazanmıştı. Alman ekipleri Telekom Baskets Bonn ve MHP Riesen ise çeyrek finale yükselmeyi garantilemişti.

  • Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi
    10:22 Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, Süleymanpaşa ilçesinde yapılan aramalarda 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu
    10:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Terme'de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi. Karaaslan, seçim hazırlıklarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirterek, Termelilere teşekkür etti ve birliktelik mesajı verdi. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Karaaslan, yeni yatırımlarla Terme'nin daha yaşanabilir bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı
    10:19 Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Özhan Arslan idaresindeki kargo taşıyan tır devrildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan bir yolcu yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kaza nedeniyle Konya-Ankara kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement