7'den 70'e Atatürk İçin Koştular - Son Dakika
Spor

7'den 70'e Atatürk İçin Koştular

7\'den 70\'e Atatürk İçin Koştular

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Başöğretmen Atatürk Koşusu' Avcılar Belediyesi Paşaeli Kent Parkında başladı, Nejat Uygur Sahnesi önünde noktalandı.

22.11.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Başöğretmen Atatürk Koşusu' Avcılar Belediyesi Paşaeli Kent Parkında başladı, Nejat Uygur Sahnesi önünde noktalandı. Başöğretmen Atatürk Koşusu 3 km'lik ve 9 km'lik olmak üzere iki ayrı kategoride koşuldu. Koşu adına yakışır bir şekilde 7'den 70'e yüzlerce Avcılar'lı vatandaşı, Başöğretmen Atatürk için koşturdu.

7'den 70'e Başöğretmen Atatürk Koşusu"nda bir çok Sivil Toplum Kuruluşu, Avcılar Spor Kulüpleri, öğretmenler, öğrenciler ve Avcılarlı vatandaşlar, Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Parkı'nda bir araya geldi.

Başöğretmen Atatürk koşusunda yarışmacılara atlarla birlikte eşlik eden biniciler koşuya renk katarken, koşuda en anlamlı olay ise bedensel engelli evladını tekerlekli sandalyesi ile 9 km'lik parkur boyunca koşturan babanın özverisi koşuya katılan tüm katılımcıları duygulandırdı.

5.5 yaşındaki anasınıfı öğrencileri ile birlikte 89 yaşındaki koşucu Safder Kartoğlu'nun bir arada koşması koşunun formatını simgeler hale getirdi.

Avcılar Belediye başkanı Sn. Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmada sporun önemine değinerek; "Bizler her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Spor kardeşliktir. Spora yönelik düzenlediğimiz etkinliklerle hem birliktelik bağlarımızı güçlendiriyoruz hem de sağlıklı yaşamın önemine değiniyoruz.

Bugün 7'den 70'e  Başöğretmen Atatürk koşusunda bizlerle birlikte olan tüm sporcularımıza ve Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz  7'den 70'e Başöğretmen Atatürk  Koşunu geleneksel hale getirdik. Bundan sonra Avcılar halkı 24 Kasım Öğretmenler gününde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk için koşacak." dedi. Koşuya katılan tüm sporculara madalya takdim edilirken, dereceye giren sporculara kupa verilmesiyle birlikte etkinlik son buldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor 7'den 70'e Atatürk İçin Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement