7 Hamas Milletvekiline Gözaltı - Son Dakika
Güncel

7 Hamas Milletvekiline Gözaltı

7 Hamas Milletvekiline Gözaltı

İsrail Gazze'ye yönelik sivil ölümlere neden olan saldırılarını sürdürürken İsrail askerleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 7'si Hamas milletvekili 14 kişiyi gözaltına aldı.

14.07.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'na göre, Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad Hafeş, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki bazı kentlere baskın düzenleyerek, Hamas milletvekilleri Ömer Abdurrazzak'ı Selfit, Davut Ebu Seyr'i Nablus, Halid Yahya ve İbrahim Dahbur'u Cenin, Riyad Raddad ve Fethi Karavi'yi Tulkerm ve Fadl Hamden'i Ramallah kentinde gözaltına aldığını söyledi.

Hafeş, Nablus'taki Ulusal en-Necah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdussettar Kasım ile Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil kentinde Hamas üyesi 6 aktivistin de gözaltına alındığını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik yedinci gününe giren saldırılarında şimdiye kadar 172 Filistinli öldü, 1230 kişi yaralandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon pazar günü, "Çok sayıda Filistinli sivil öldürüldü. İsrail'in düzenleyeceği bir kara harekatı şüphesiz sivil can kayıplarını ve sivillerin çilesini daha da artıracaktır" demişti.

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ise aynı gün İsrail'in Gazze'deki saldırıları için soykırım ifadesini kullanmıştı. Filistin Devlet Başkanı Abbas da BM'den Filistin topraklarının 'uluslararası koruma' altına alınmasını istedi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel 7 Hamas Milletvekiline Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement