7 İlçede Yeni Köprü ve Menfezler Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

7 İlçede Yeni Köprü ve Menfezler Yapılıyor

7 İlçede Yeni Köprü ve Menfezler Yapılıyor

Ulaşımın özellikle kış aylarında zor sağlandığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge, Darende, Doğanyol, Yazıhan, Hekimhan, Kale ve Akçadağ’a yeni köprü ve menfezler yapıyor.

20.09.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaşımın özellikle kış aylarında zor sağlandığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge, Darende, Doğanyol, Yazıhan, Hekimhan, Kale ve Akçadağ'a yeni köprü ve menfezler yapıyor.

Planlamalar çerçevesinde 4 aylık dönemde 9 köprü, 5 menfez, 22 bin metreküp taş duvar ören Büyükşehir Belediyesi, saha taramalarında acilen yapılması gereken köprü, menfez ve taş duvar örme işlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Coğrafi yapısı nedeniyle zor arazi şartlarına sahip Pütürge bu konuda başı çekerken belirlenen Kozluk-Çamlıdere-Üçkaya-Başmezra grup yoluna 62 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, 6 gözlü yeni bir köprü yapılacak. Yine aynı grup yolunda 9 noktaya çeşitli çaplarda menfez yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, Nohutlu-Yegenler arası ile Örencik Mahallesi'ne de köprü yapacak. Tepehan bölgesinde 5 köprü yapan Büyükşehir Belediyesi bunların 3'nü tamamladı. 2 köprü de ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" denildi.

Açıklamanın devamında, "Doğanyol'da Burç-Begolar mahalleleri arasına, Darende'de Hacılar Mahallesi'ne, Yazıhan'da ise Eğribük Mahallesi'ne yeni köprüler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi, Hekimhan'da Molla İbrahim İlkokulu yanına, Kale Kumluyazı ve Bent mahallelerine de 1 adet, Akçadağ'ın Keklikpınar Mahallesi'nde ise 3 adet menfez yapım işi yapıyor. Ekipler, Battalgazi, Darende, Hekimhan ve Arapgir'de de çeşitli ölçeklerde taş duvar örme işlerini sürdürüyor" bilgisi verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7 İlçede Yeni Köprü ve Menfezler Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement