7. Kariyer Günleri - Son Dakika
Güncel

7. Kariyer Günleri

7. Kariyer Günleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri 2012" etkinliği Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

22.06.2013 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Semih Bilge, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kariyer Merkezi olarak 2005 yılından itibaren her yıl Kariyer Günleri'ni düzenlediklerini belirterek kariyer günlerinin geleneksel hale geldiğini ve bu yılda 7. sini düzenlediklerini kaydetti. Kariyer günlerinde öğrencilere, bireysel anlamda kariyer danışmanlığı yapmak, üretkenliği çoğaltmak, kişisel gelişim artırımını sağlamak için alanında öncü olan firmaların getirildiğini kaydeden Doç. Dr. Bilge, derslerle alınan teorik bilgilerin pratiğe dökülmesine yardımcı olmak ve öğrencilerin kariyer planlarını çizmelerine katkı sağlamak için bu günleri düzenlediklerini belirtti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise Kariyer Günleri'ni geleneksel hale getirdikleri için Kariyer Merkezi'ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Mezuniyet sonrası işsizlik korkusu herkesin başına gelmektedir derslerde verilen teorik bilgiler de belli bir düzeye kadardır. Bu tür organizasyonlar öğrencilerin meslek belirleme, staj ve iş imkânı sağlama yönünden faydalı olduğu kadar sektörde yer alan lider kuruluşlarının ürün, hizmet ve kalite politikalarını anlatmasına imkân sağlamakta ve teorik bilgilerin pratiğe dökülmesine yardımcı olmaktadır" dedi.

Etkinlik Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın "İş Dünyasında Başarılı Adımlar" sunumuyla devam etti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bulunmaktan çok memnuniyet duyduğunu belirten Güral, konuşmasında "Üniversiteden mezun olduktan sonra kendinize bir iş bulmaya çalışmayın, işinizi şimdi kurmaya başlayın. Kendinize bir hedef belirleyin ve mezun olduktan sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz ve hangi konumda olmak istiyorsunuz bunu aklınıza ve yüreğinize işleyin eğer bu düşüncelerle ilerlerseniz başarılı olursunuz" dedi.

"Sadece isteyerek hedeflerinize ulaşacağınıza inanın ve kendinize güvenin, girişimci olmaktan kaçınmayın" diye sözlerini sürdüren Nafi Güral, "Hayalleriniz en büyük zenginliğinizdir, yani kendi gelişiminiz için zengin hayaller kurmalısınız. Bu hayallerinizi gerçekleştirmek içinde hedefleriniz olmalıdır" dedi. Güral, öğrencilere; "Hedeflerinize ulaşmak için hayallerinizi paylaşın ama paylaştığınız bu kişiler size yardımcı olabilecek kişiler olmasına özen gösterin. Hedefleriniz büyük olsun, büyük hedeflere küçük ama emin adımlarla yaklaşırsanız daha anlamlı ve değerli olacaktır. Başarılı olabilmeniz için sağlığınızı asla ihmal etmeyin çünkü sağlıklı bedenlerle sağlıklı düşünürsünüz. Sadece kendinize güvenerek çok iyi yerlere gelerek çok başarılı olabilirsiniz. Mümkün olduğunca çevrenizdeki tecrübelerden yararlanın hata yapmaktan da kesinlikle korkmayın ama yapılan bir hatanın ikinci kez tekrarlanmamasına dikkat edin. Ar-Ge' nin hayatınızda önemli bir yerde olmasını sağlayın. Müşterilerinizi iyi seçin sizi tanıtacak marka olmanızı sağlayacak müşteriler edinin. Bireysel olarak birkaç iş yapsanız da belli birtakım işleri iyi bir ekiple halledersiniz. Kendinize güvenin kendinizi sevin ve başarabileceğinize, yapabileceğinize inanın." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Sunumun ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, günün anısına Nafi Güral'a plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement