7. Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını Tüm Kitapseverlere Açtı - Son Dakika
Güncel

7. Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını Tüm Kitapseverlere Açtı

7. Kocaeli Kitap Fuarı, Uluslararası Fuar Merkez'inde düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı.

16.05.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları ve protokol üyeleriyle vatandaşların katılımıyla açıldı. Törende, onur konuğu Nuri Pakdil konuşma yaptı. Törende Diriliş-Ertuğrul dizisinin yapımcı, yönetmen ve oyuncularına yılın en iyi dizisi ödülü verildi.

7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16 Mayıs Cumartesi sabah 10:30 itibariyle her kesimden kitapsevere kapılarını açtı. 24 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek fuar 350 yayınevi ve 450 etkinlikle yalnız Kocaeli'nin değil, tüm bölgenin kültür merkezi oluyor.

EN İYİ TV DİZİSİ DİRİLİŞ-ERTUĞRUL

Açılış gününde üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2015 yılının en iyi TV dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul'a ödül verildi. Saat 11.00'deki törende Diriliş-Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, yönetmen Metin Günay ile dizide İbn-i Arabi'yi canlandıran Osman Soykut, Derviş'i canlandıran Gökhan Karacık, Hayme Ana'yı oynayan Hülya Darcan, Gökçe Hatun'u canlandıran Burcu Kıratlı katıldı.

ÜNİVERSİTEDEN ANLAMLI ETKİNLİKLER

7. Kocaeli Kitap Fuarının tanıtım etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi'nde Yaşar Kemal'i Anma Etkinliği düzenlendi. Yazar Nebil Özgentürk, Işık Öğütçü, Ahmet Ümit Yaşar Kemal'i anlattı. Yazar Kahraman Tazeoğlu, komedyen Ceyhun Yılmaz, Sosyal Medya Fenomenleri Taci Kalkavan ve Argostroloji Kocaeli Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu.

MAGAZİN GAZETECİLERİ HALK JÜRİSİ

Magazin Gazetecileri Derneği 'Yılın En'leri Halk Jürisi tarafından, Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle fuarda magazin dünyasının enlerini seçecek. Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu, bu yıl yedincisi düzenlenen fuarda bir araya gelerek, yılın "en"lerini halk jürisi ile birlikte masaya yatıracak. Jüri, müzik, tiyatro, sinema, moda, internet, radyo ve basın kategorilerinde aday olan isimleri kurulacak barkovizyondan izlenerek tek tek değerlendirmelerde bulunulacak. Jüri böylece, Altın Objektif Ödülleri'nin son üçe kalan adaylarını belirlemiş olacak.

GÜNCEL KONULARA İLİŞKİN KONFERANSLAR

Magazin Gazetecileri Derneği ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle Kocaeli Kitap Fuarı'nda "Karikatür, Mizah, Toplum ve Kitap", "Kadın ve Şiddet; Okumalı mı? Okumamalı mı?", "İş'te Kitap: İş Yaşamı Üzerine Okumanın Etkileri", "Yeni Medya Düzeni; Dijital Çağ" konularında konferanslar düzenlenecek.

YÜZLERCE SEÇKİN YAZAR FUARDA

Fuarda; Nuri Pakdil, Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Kulin, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Şimşirgil, Mustafa Armağan, Uğur Koşar, Hilmi Yavuz, Nihat Ergün, Hanefi Avcı, Hayati İnanç, Canan Karatay, BejanMatur, Engin Noyan, Sevda Türküsev, Sunay Akın, Talha Uğurluel, Senai Demirci, Yusuf Kaplan, Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Ali Bulut, Balçiçek İlter, Bülent Akyürek, Ceyhun Yılmaz, Erdal Demirkıran, İbrahim Tenekeci, Kahraman Tazeoğlu, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Abdurrahman Dilipak, Doğan Cüceloğlu, İsmail KıIıçarslan, Kadir Mısıroğlu, Sibel Eraslan gibi yüzlerce seçkin yazar okurlarıyla buluşacak.

ZİRVENİN TEK SAHİBİ

Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Son iki yıldır 482 bin ziyaretçi sayısıyla zirveyi kimseye bırakmıyor. Kocaeli Kitap Fuarı'nı 6 yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret etmiş olması fuarın önemini ve büyüklüğünü de ortaya koyuyor. Fuar yalnız Kocaeli'nin değil çevre illerden kitapseverlerin de ilgi merkezi oluyor.

Ziyaret saatleri

Kocaeli Kitap Fuarı 16 – 24 Mayıs tarihlerinde 10:30 – 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7. Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını Tüm Kitapseverlere Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement