7'nci Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Yüzde 100 Büyümeyle Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

7'nci Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Yüzde 100 Büyümeyle Açıldı

7\'nci Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Yüzde 100 Büyümeyle Açıldı

Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Expo Center’de 7’nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

23.03.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Expo Center'de 7'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 3 gün açık kalacak fuarda, belediyeler ürettiği ürünlerini hem sergileyecek, hem de yurt dışına pazarlama imkanı bulacak.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin işbirliği ile bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen ve yüzde 100 büyümeyle 7 bin 500 metrekarelik alanda açılan Antalya City Expo-Şehircilik ve Teknolojileri Fuar kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye'de 25 belediyenin katılımcı olarak yer aldığı fuarı, Türkiye'den 850 belediye, aynı zamanda yurt dışından Kırgızistan, Bosna, Arnavutluk, Kosova'dan belediyeler, Irak, Fas, Mısır'dan da heyetler ziyaret etti.

Fuarda belediye ve katılımcı firmalar, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, alt yapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik bakım ve ekipmanları, ses ışık ekipmanları, peyzaj, spor tesisi, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği elektrik, elektronik, sağlık otomosyon, yazılım, e-belediyecilik gibi yeni ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor.

Yaklaşık 150 davetlinin katılım sağladığı fuarın açılış törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AK Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.

"Türkiye belediyecilik tecrübesini yurt dışındaki belediyelerle paylaşacak seviyeye gelmiştir"

Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, teknolojinin belediye hizmetlerinde çok önemli bir yeri olduğuna değinerek, "Türkiye artık belediyecilik tecrübesini, belediyecilikte kullandığı bilgi teknolojilerini komşularıyla yurt dışındaki belediyelerle paylaşacak seviyeye gelmiştir. Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. Artık şehirlerin marka değeri, bağlı oldukları sınırları içerisinde bulundukları ülkenin önüne geçiyor. Şehirlerimizin markalaşması önemli. Şehirlerimizi yöneten belediyelerimiz, insan kaynakları, teknoloji çok önemli. Bu fuarın Antalya'da düzenleniyor olması yurt dışı ve yurt içinden tarafların burada buluşmasını önemsiyorum. İlin valisi olarak hem Türkiye Belediyeler Birliği'ne hem de Akdeniz Belediyeler Birliği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

"Belediyecilik, insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır"

Belediyeciliğin insanın doğumundan, ölümüne kadar yaşamının her kademesinde yer alan bir hizmet sektörü olduğunu ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Dünyayı gözlerimizi açıyoruz belediyeyle Tanışıyoruz. Hakkın rahmetine gidiyorken de belediye hizmetleriyle defnediliyoruz. Aradaki bütün süreçte belediye hizmetleri insan yaşamının vazgeçilmezi oluyor. Dolayısıyla ben belediyeciliği tanımlıyorken hep aynı cümleyi tekrar ediyorum, diyorum ki belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. İşte bu beceri sanatını en iyi uygulayan belediyelerimiz, belediye başkanlarımız da gerçekten halkın terazisinden hep farklı sıralarda, ön sıralarda yer alıyor. Zira belediyecilikte parti farkı gözetilmeksizin, siyasi rozetlerimizi seçildiğimiz gün kapıda bırakılmak suretiyle, herkese eşit hizmet götürülmesi bizim en önemli önceliklerimizdendir" dedi.

"Muhalefet partili belediyeler 'mazerete' sığınmasın, Eskişehir'e baksın"

Belediyeciliğin bir çözüm sanatı olduğunu vurgulayan Türel, muhalefet partili belediyelere devlet tarafından yeterli kaynak sağlanmadığı yönündeki iddiaları ise 'mazeret' olarak gördüğünü söyledi. Türel, belediye başkanlarımızın mazeretlerin arkasına sığınması ne halkımızın kabul edebileceği bir durumdur, ne de belediyecilik adına kabul edilecek bir durumdur. Ankara'da daha önceki görevimde zaman zaman özellikle medyada, eleştirilere maruz kalmaktaydım. Deniliyordu ki ; 'İşte muhalefet belediyelerimiz iktidardan, yönetimden gereken destekleri almakta zorlanıyorlar, ya da almıyorlar. O yüzden bu kısıtlama belediyelerimizde, muhalefet partili olan belediyelerimizde bir takım çözümsüzlüklere yol açıyor' Bende aynı şeyi söylüyorum, belediyecilik çözüm sanatıdır, belediyecilikte mazeret olmaz. Bugün ben hemen sayı verdiğimde aklıma muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarımızın içerisinde Türkiye'de bütün anketlerde ilk 5'te çıkan birçok belediye başkanı sayabilirim. Demek ki işin içine siyaset girmezse, işin içinde gayret, kararlılık ve çalışmak olursa muhalefet de olsa iktidarda olsa belediye başkanlarımız her türlü hizmeti ellerinden geldiğince yapabilir. Muhalefetteki bu örnek verdiğimiz başkanlarımızı o günkü görevim gereği saymak bana düşmez, saymıyordum. Ama aramızda diye ifade etmiyorum, gıyabında da bir çok yerde söyledim. Muhalefette de bir belediye başkanının nasıl başarılı olabildiğini görmek isteyenler dönsünler Esi Yılmaz Büyükerşen'e baksınlar" diye konuştu.

"Belediye akademisi dünyada ilk olacak"

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de geliştirilen projeyle birlikte belediyelerin şehir ilişkileri kurması yönünde büyük etkisi olduğunu belirtti. Suriye ve Irak'taki iç savaşlar sonrası 3 milyon sığınmacının Türkiye'ye gelmesi ile terör ve 15 Temmuz olaylarının belediyelerin hizmet kapasitesini ve mali yapılarını etkilediğini söyleyen Güngör, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin mali sıkıntıları, görev dağılımları konusunda çalışmalar yapıldığını kaydederek, "Bu konuda çalışma gurubu hazırladık. Belediyelerin sorunları ve önermeler raporu hazırlandı ve bütün sorunları ele aldık. Bu rapor bakanlar düzeyinde yapılan sunumlar sonucu 2 defa başbakanlığa sunumu yapıldı. Genel olarak olumlu karşılandı. Ancak tabi bunların öncelik sırasına göre çözülmesi ön görüldü" dedi.

Son 3 yıl içerisinde TBB'nin belediyelere 718 adet iş makinesi yardımı yaptığını belirten Güngör, bu yardımın afetten etkilenen, küçük ölçekli belediyeler olduğunu söyledi. TBB olarak bir hayalleri olduğunu ve bunun 3 yıl sonra gerçekleşeceğini aktaran Güngör, "Belediye akademisi kurmak için çok uğraştık, 220 dönümlük arazi aldık bir kısmını kamulaştırdık. 3 yıl içerisinde bitirmiş olacağız ve gerçekleştiğinde dünyada ilk olma özelliği taşıyacak" ifadelerini kaydetti.

"Hedefimiz Türkiye'nin en büyüğü yapmak"

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, bu yıl fuarın geçen yıla oranla daha güçlü bir fuar haline geldiğini belirterek, fuarda 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamanın büyük bir başarı olduğunu söyledi. City Expo'nun Antalya'nın en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Tütüncü, hedeflerinin fuarı en büyük fuar yapmak olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarın açılışı gerçekleşti. Fuara katılım sağlayan protokol üyeleri ile ziyaretçiler fuarı gezerek teknolojik ürünleri inceledi, projeleri değerlendirdi. Fuar 3 gün daha ziyaretçilere açık olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 7'nci Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Yüzde 100 Büyümeyle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement