7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması - Son Dakika
Güncel

7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması için kayıtlar başladı.

14.03.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması için kayıtlar başladı.

UTİB'den yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlendiği ve bu seneki temasının "Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık" olduğu belirtildi.

Yarışmada, "Ürün Tasarımı" ve "En İnovatif Ürün" olmak üzere iki kategori bulunduğu ifade edilen açıklamada, birincilik ödülünün 10 bin lira, ikincilik ödülünün 7 bin 500 lira, üçüncülük ödülünün 5 bin lira, "En İnovatif Ürün" için de 10 bin lira olduğu kaydedildi.

Açıklamada, para ödüllerinin yanı sıra özel ödül olarak, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle tasarım konusunda 2 yıl yurt dışında eğitim imkanı da sağlanacağı belirtilen açıklamada, geçen seneki yarışmaya 120 genç yeteneğin başvurduğu aktarıldı.

Yarışmanın tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen üniversite turlarının, yarın Işık ve Mimar Sinan üniversitelerinde gerçekleştirilecek toplantılarla başlayacağı kaydedilen açıklamada, 16 Mart'ta Marmara ve İstanbul Aydın üniversitelerinin, 21 Mart'ta Uludağ Üniversitesi ve Faruk Saraç Meslek Yüksekokulunun, 23 Mart'ta Gazi ve Başkent üniversitelerinin, 24 Mart'ta Çukurova Üniversitesinin, 27 Mart'ta Mersin Üniversitesinin, 28 Mart'ta Dokuz Eylül Üniversitesinin, 30 Mart'ta da Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin ziyaret edileceği bilgisi verildi.

"Ülkemiz ev tekstilinde dünya markası olmayı başardı"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük tekstil üreticisi, dünyanın 8. en büyük hazır giyim, 9'uncu da tekstil ihracatçısı olarak fark yarattığını belirtti.

Burkay, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, ev tekstilinde ise 2,7 milyar dolarlık ihracata ulaşarak, dünya markası olmayı başardı. İhracatta Avrupa birincisi sektörümüzün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında ise Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Hollanda, İran yer alıyor. 2023 yılı için ihracat hedefimiz ise 4 milyar dolar civarında. En çok havlu, yatak çarşafları, perdelik kumaş ürün gruplarında ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarılarda sektörün inovasyona, modaya ve tasarıma yaptığı yatırımların katkısı çok büyük. Bu noktada Türkiye'yi uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek ev tekstili tasarımlarının ortaya çıkmasını teşvik etmek ve sektörün rekabet gücünü artırmak amacı ile düzenlediğimiz ve 'İnovasyon ve Tasarım Baharı' etkinliklerinin de bir parçası olan bu yarışma bizler için çok değerli. Bu sene 7'ncisine imza atacağımız bu yarışma ile Türkiye ev tekstili sektöründe motivasyon ve dayanışmaya katkıda bulunmanın ötesinde tekstil sektörüne yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmayı ve genç yetenekleri teşvik etmeyi de hedefliyoruz. 'İnovasyon-Tasarım Baharı ve Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması' gibi organizasyonlar ülkemizin yaratıcı endüstrilerine vizyon kazandırıyor."

Yarışmanın süreci

"Ürün Tasarımı" kategorisine ev tekstili ürün tasarımlarını içeren projeleriyle katılarak ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirilecek. "En İnovatif Ürün" kategorisinde de başvuran öğrenci ve profesyonel yarışmacılar arasından yapılacak değerlendirmede bir kişi ödül almaya hak kazanacak.

Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin ön eleme aşaması için 7 Nisan'a kadar web sitesi üzerinden talep edilen şartlara uygun olarak online başvuru yapması gerekiyor.

Ön eleme ile sonrasında final elemeye katılmaya hak kazanan eserler, 17 Nisan'da web sitesinde duyurulacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement