7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası - Son Dakika
Spor

7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası

7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası

Hatay'ın Antakya ilçesinde düzenlenen 7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası organizasyonu, Türkiye Şampiyonası müsabakalarıyla başladı.

17.09.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Antakya ilçesinde düzenlenen 7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası organizasyonu, Türkiye Şampiyonası müsabakalarıyla başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, yeni inşa edilen Aba Güreşi Mersahı'nda düzenlenen etkinlikte, Türkiye Şampiyonası maçlarına 13 ilden 204 sporcu katıldı.

Sekiz sıklette yapılan ve kıyasıyla mücadelelerin yaşandığı müsabakalar sonunda, 55 kilo ve üstünde ilk 3'e giren güreşçiler yarın yapılacak Dünya Kupası'nda Türkiye adına güreşecek.

Yarın gün boyu sürecek Dünya Kupası maçlarına ise yaklaşık 25 ülkeden sporcular katılacak.

Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarı diledi.

Yarınki Dünya Kupası'nda da 25 ülkenin sporcularının mersahta boy göstereceğini aktaran Savaş, "Bu, Türkiye'de aba güreşi adına yapılan en önemli organizasyondur. 25 ülkenin sporcuları yarın burada Dünya Kupası için mücadele edecek, tüm sporseverlerimizi izlemeye davet ediyoruz. İnşallah hem Hatay'a hem de Türkiye'ye yakışır güzel bir organizasyon yaparız." diye konuştu.

Aba güreşi

Türk tarihinin en eski sporlarından olan ve dünyada giysiyle yapılan "ilk güreş branşı" olarak bilinen aba güreşinde, yağlı, serbest, grekoromen, karakucak ve judo stilleri uygulanıyor.

Desenli kumaştan dikilen özel giysiyle yapılan sporda güreşçiler, bele sarılı kuşaktan tutarak birbirini devirmeye çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement