"Petrol Arama Riskli Bir İş" - Son Dakika
Ekonomi

"Petrol Arama Riskli Bir İş"

PETFORM Başkanı Aytaç Eren, "Irak ve Doğu Akdeniz gibi yeni kaynaklara yönelmeli." dedi.

24.11.2014 16:51  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol Platformu Derneği (PETFORM) Başkanı Aytaç Eren, Türkiye'nin doğalgaz talebinin 2025'te 65-75 milyar metreküpe çıkmasının beklendiğini belirterek, "Mevcut alım kontratları aynı düzeyde olsa bile gelecekteki talebi karşılamaya yetmez. Bunu karşılamak için Irak ve Doğu Akdeniz gibi yeni kaynaklara yönelmeli" dedi.

Eren, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın (EIF) "Dünya Enerji Görünümü" konulu oturumunda, Çin ve Hindistan'ın petrol ithalatının gelecek dönemde küresel enerji jeopolitiğini etkileyeceğini söyledi.

Enerji alanında 2035 yılına kadar yaklaşık 40 trilyon dolar yatırım yapılmasının öngörüldüğünü anlatan Eren, yatırımların yarıdan fazlasının petrol ve doğalgaz alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye'nin yıllık 45-46 milyar metreküp doğalgaz tükettiğini, yerli üretimin toplam tüketimin ancak yüzde 2'sini karşılayabildiğini dile getiren Eren, sektörün yoğun bir şekilde ithalata dayalı olduğunu kaydetti.

Eren, Türkiye'nin doğalgaz talebinin 2025'te 65-75 milyar metreküpe çıkmasının beklediğini ifade ederek, "Mevcut alım kontratları aynı düzeyde olsa bile gelecekteki talebi karşılamaya yetmez. Bunu karşılamak için Irak ve Doğu Akdeniz gibi yeni kaynaklara yönelmeli" diye konuştu.

Petrol arama faaliyetleri için teşviklerin arttırılmasını isteyen Eren, "Petrol arama riskli bir iş. Mevcut teşviklerin arttırılması faydalı olur" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Petrol Arama Riskli Bir İş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement