7. Uluslararası Resim Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

7. Uluslararası Resim Festivali Başladı

7. Uluslararası Resim Festivali Başladı

Trabzon'da 28 ülkeden 50 kadın ressamın katıldığı 7. Uluslararası Resim Festivali, Atatürk Alanında düzenlenen törenle başladı.

08.09.2014 17:26  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ve Femin&Art; Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin öncülüğünde Trabzon'da düzenlenen 7. Uluslararası Resim Festivali'ne 26 ülkeden 100 kadın sanatçı katıldı.

Türkiye'nin yanı sıra Kıbrıs, Almanya, Gürcistan, İtalya, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Moldova ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 26 ülkeden yaklaşık 100 kadın sanatçı, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali çerçevesinde Meydan Parkı Atatürk Alanında bir araya gelerek, Türk bayrakları ile kendi bayraklarını açtı.

Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, burada yaptığı konuşmada, bu seneki festivalin konusunun barış, kardeşlik ve dayanışma olduğunu söyledi.

Festivalin Trabzon'da ve dünyada başarılı sonuçlara vesile olmasını temenni ettiğini belirten Ateş, "Dünyada barışa, kardeşliğe, sevgiye, dostluğa ve dayanışmaya ihtiyaç duyuyoruz. Hepimizin bildiği gibi ikinci dünya savaşında 60 milyon insanımızı kaybettik. Bundan sonra gelen süreçte değişik uluslararası kuruluşlar dünya üzerinde barışı sağlamak üzere büyük çaba sarf ettiler. Bugün de güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ise festivali destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve öteki ilgililere teşekkür ederek, festivalin bu yıl "Dünya kadınlarının tuvalinde dün, bugün, yarın" temasıyla düzenlendiğini ifade etti.

Yaklaşık 7 yıldır farklı temaları işlediklerini vurgulayan Üst, şunları kaydetti:

"Barışı, sevgiyi, kardeşliği resimleyeceğiz. Bir başka dünya mümkün diyerek renklerimizle, fırçalarımızla biz dünya kadınları barış içinde birlikte yaşama isteğimizi Trabzon'da, cezaevinde, Rize'nin Pazar ilçesinde tuvallere, Ardeşen'de anaokulu duvarlarına barış resimleri yaparak göstereceğiz."

Festivale katılan Türk ve yabancı sanatçılar, konuşmaların ardından kemençe eşliğinde horon oynayıp dağıldı.

Katılımcı sanatçıların Rize ve Trabzon'daki çeşitli mekanlarda resim çalışması yapacağı festival, 13 Eylül'de sona erecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Uluslararası Resim Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement