70 Dönümlük Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı Geliyor - Son Dakika
Güncel

70 Dönümlük Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı Geliyor

Devlet Hastanesini yeni ve modern yerine taşınmasının ardından eski hastane alanında bir yandan yıkım çalışmaları tamamlanırken diğer taraftan da alanda yapılması düşünülen projelerle ilgili çalışmalar sürüyor.

28.07.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan istişare toplantısında konuşan Aktaş; "Mega bir projeyi bugünden konuşmak ve İnegöl'ün dinamikleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Oraları da birleştirerek çok güzel bir devasa şehir meydanı ortaya çıkacak" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına Belediye Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Turgay Yel ile Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnşaat Mühendisi İdris Köroğlu, Mimar Özhan Öztürk ve Mimar Esin Topçu katıldı.

Başkan Aktaş alanda yapılması planlanan şehir meydanı ve Belediye Sarayı projesinin detayları ile ilgili fikir alışverişinin devam edeceğini ve sonuçta ulusal bir proje çalışması ile işi sonuçlandırmak istediklerini belirtti.

Şimdiye kadar çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş; "Eski devlet hastanemiz bildiğiniz gibi iki farklı binadan oluşuyordu ve bu iki binada hem ekonomik ömrünü tamamlamıştı hem de depremsellik açısından riskli binalardı. İlk bina yaklaşık 40 yıldır, ikinci bina da yaklaşık 26 yıldır İnegöl'ümüze hizmet ediyordu. Yıllarca 22 bin m2'lik, dar alanda, tabir yerindeyse labirent gibi binalarda hastanemiz hizmet veriyordu. İnegöl'e hiç yakışmıyordu. Allah'a hamdolsun, yine İnegöl Belediyesi'nin kararlılığı sayesinde, yeri tahsis edildi. Gerekli siyasi görüşmeler yapıldı. Hem eski milletvekilimizin hem mevcut milletvekilimizin destek ve gayretleri ile yeni hastane binamız faaliyete geçti" ifadelerini kullandı.

HEYKEL VE KUĞULU PARK İLE BİRLEŞECEK

Eski hastane alanının yaklaşık 22 dönümlük bir alan olduğunu aktaran Aktaş konuşmasına şöyle devam etti; "Hemen yanı başında 5 dönümlük Çimen Camii yanında bulunan Huzurevimiz var. Huzurevi ile ilgili bir protokol yaptık. Yeniceköy Mahallemizde Mehmet Göztepe ve ailesi Huzurevimizi yapıyor. Huzurevimiz de orada yükselecek. Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı ile ilgili iki alanı bir arada düşünüyoruz. Açıkçası burada bir kentsel dönüşüm de gerçekleşecek. İnegöl'ün en merkezi noktalarından bir tanesi olan birçok program yaptığımız güzel bir heykel önü var. Oradan Kuğulu Park'a kadar ve diğer taraftan da ilerleyen süreçte Endüstri Meslek Lisemizin bir kısmı da proje içine dahil edilebilir. Birkaç aşamadan oluşacak şekilde toplam 70 dönümü konu alacak bir süreç ve projeyi konuşuyoruz bugün. Bu aşamalar etap etap halledilecek şekilde planlanmalı. 3-5 senede biten bir proje değil etap etap belki 10-15 yılda tamamlanacak mega bir projeyi bugünden konuşmak ve İnegöl'ün dinamikleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Oraları da birleştirerek çok güzel bir devasa bir şehir meydanı ortaya çıkacak. Burada aynı zamanda sürekli büyüyen yapısıyla ve bugün farklı hizmet binalarından oluşan Belediyemizin de bütün hizmet binalarının tek çatı altında toplanması ve burada belediyenin tek çatı altında hizmet vermeye başlaması da konuşulmalı ve planlanmalı" dedi.

VEREM SAVAŞ DİSAPANSERİ DE BAŞKA BİR NOKTAYA TAŞINACAK

Aktaş ayrıca; "KETEM ile alakalı burada bir süreç başladı. Sağlık Bakanımız ile bu konuyu konuştuk. Bunun ile alakalı farklı alternatifler var, onları da paylaşacağız. Ön tarafta halkımıza hizmet veren Verem Savaş Dispanserimiz var. Biz Verem Savaş Dispanserinin de buradan çıkmasını arzu ediyoruz. Burası çok kıymetli bir alan ve bu alanın tamamını değerlendirmek istiyoruz" dedi.

PROJEYİ ORTAK AKIL ŞEKİLLENDİRECEK

Toplantıya katılan mimar ve mühendisler de yapılacak projenin İnegöl'ün çok önemli bir meydan eksikliğini kapatacağını ifade ettikleri belirtildi. Ayrıca şehir planlaması ve şehir kimliği açısından da başta Avrupa şehirleri olmak üzere önemli şehirlerin hep meydanları ile anıldığına dikkat çekildi. Moskova, Londra, Madrid, Roma, Pekin gibi Dünya ülkelerinin yanı sıra İstanbul'da Taksim Meydanı, Ankara'da Kızılay Meydanı gibi önemli örneklerin şehirlerin anılmasında ve hatıralarda kalmasına önemli katkılar sağladığına da dikkat çekildi. Ayrıca bahse konu olan yaklaşık 70 dönümlük alanla ilgili özellikle imar planlama çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılması gerektiği ve ilerleyen dönemlere görev yapacak Belediye Başkanları'nın da bu konuda önlerinin açılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 70 Dönümlük Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • saniye şimşek: sayın başkan siz bu projeyi inegöl halkına sordunuzmu? yeşilin ortasına betonu dikerek meydandan bahsediyorsunuz ben inegölde sivil toplum örgütlerinin duyarlı olmasını temenni ediyorum 0 0 Yanıtla
  • Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı
    14:09 Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve 8 ilçede 19 ekip ve 56 personelin katılımıyla denetim uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda 665 kişi ve 210 araç kontrol edildi, 7 araç trafikten men edildi ve 42 araç sürücüsüne 93 bin 17 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetimlerde 2 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edildi ve bu kişilere yasal işlem başlatıldı. Kasksız motosiklet sürücülerine ise kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkmalarına izin verilmedi. Denetim noktalarını Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun ziyaret ederek bilgi aldı.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Konya'da bir kişi anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı
    14:08 Konya'da bir kişi anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı

    Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir kişi, tartıştığı anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı. Zanlı torun ise polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı
    14:08 Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının, çatıdaki baz istasyonu arızası sebebiyle çıktığı iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken, çevrede panik yaşandı ve apartmanın çatısında hasar meydana geldi.

  • Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan Aydın Valisi'ni ziyaret etti
    14:07 Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan Aydın Valisi'ni ziyaret etti

    Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Başkan Arıkan, yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

  • Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi
    14:06 Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Bölümü ve TraMod Academy iş birliğiyle düzenlenen 'Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı' çalıştayı gerçekleştirildi. Programda, ülkede yaşanan toplumsal değişim ve dönüşümün geleneksel kalıpları farklılaştırdığı vurgulandı. Van'ın ekonomik ve kültürel açıdan büyük birikim ve zenginliğe sahip olduğu belirtilerek, bu zenginliğin korunması ve geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Çalıştayda, Van'ın mimari oluşumu, milli mimari rönesansı, çağdaş mimaride geleneksel mimarinin etkileri ve geleneklerden ders almanın önemi gibi konular ele alındı.

  • Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi
    14:06 Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi

    Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement