70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede - Son Dakika
Güncel

70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede

70\'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören yaklaşık 70 öğrenci ile bir alışveriş mağazasının deposunda çalışan 10 işçi daha gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

05.11.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören yaklaşık 70 öğrenci ile bir alışveriş mağazasının deposunda çalışan 10 işçi daha gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Aynı firmanın verdiği yemekten yedikleri belirlenen 80 kişi Yatağan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yatağan Anadolu, Gazi Anadolu, İmam Hatip Lisesi ve Madenler İlkokulunda eğitim gören yaklaşık 70 öğrenci ve ilçedeki bir alışveriş mağazasına ait depoda çalışan 10 işçi, dün öğlen aynı yemek firması tarafından verilen patatesli köfte, pilav ve salatadan oluşan menüden yedikten sonra, akşam evlerinde rahatsızlandı. Aileler yüksek ateş, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle çocuklarını Yatağan Devlet Hastanesine götürürken, çok sayıda öğrenci de bugün sabah saatlerinde okullarından sevk alarak hastaneye gitti. Hastaneye gidenler gıda zehirlenmesin şüphelenilerek, tedaviye alındı.

Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Gökkuş kendilerine bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran öğrenci sayısının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Bugün saat 08.00 itibariyle şu ana kadar yaklaşık 70 öğrenci ve bir depoda çalışan 10 işçi hastanemize müracaat etti. Hepsinin sağlık durumları iyi ancak tedbir amaçlı olarak öğrencilerimizi müşahade altında tutuyoruz. Toplu bir zehirlenme söz konusu olduğu için yenilen yemekten şüphe ediyoruz ancak kesin bir şey yok" diye konuştu.

Muğla'nın Ula ile Yatağan ilçelerinden taşımalı sistemde eğitim gören ve aynı firmanın verdiği yemeğin ardından rahatsızlanan 50 öğrenci de dün akşam saatlerinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılıp, tedaviye alınmıştı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement