70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede (2) - Son Dakika
Güncel

70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede (2)

157 ÖĞRENCİ ZEHİRLENMİŞ Muğla Valiliği, il genelinde taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören 157 öğrencinin bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurduğunu açıkladı.

05.11.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

157 ÖĞRENCİ ZEHİRLENMİŞ

Muğla Valiliği, il genelinde taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda eğitim gören 157 öğrencinin bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurduğunu açıkladı.

Muğla Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bazı internet haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında öğrencilerin yemekten zehirlenmesi ile ilgili çıkan haberler doğrultusunda kamuoyunun doğru bilgilenmesi için açıklama yapılması uygun görülmüştür. 4 Kasım 2015 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 41, Kavaklıdere Devlet Hastanesi'ne 19, Datça Devlet Hastanesi'ne 36 ve Yatağan Devlet Hastanesi'ne 61 kişi olmak üzere 157 kişi bulantı kusma şikayetleri ile belirtilen hastanelere başvuru yapmıştır. Konuyla ilgili Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordineli olarak yerinde inceleme ve araştırma yapmıştır. Bu hastanelerimize başvuruda bulunan kişilerin durumlarının iyi ve stabil olduğu, vakaların çoğunun ayakta tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Ayrıca olayın çıkış noktasının tespiti için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü birimlerince ilgili yemek şirketine gidilerek çevre sürüntü örnekleri, su ve yemek numuneleri alınmıştır. Alınan numunelerinin analizleri ilgili kurumlarca yapılmaktadır. Olayın meydana gelişinde kusurlu olan varsa gerekli idari ve cezai işlemler ivedilikle yapılacaktır" denildi. - Valiliği

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 70'i Öğrenci 80 Kişi Daha Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanede (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement