71 Hava Harp Okulu Öğrencisi Tanık Sıfatıyla Adliyede - Son Dakika
Güncel

71 Hava Harp Okulu Öğrencisi Tanık Sıfatıyla Adliyede

Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda okuyan 71 öğrenci, darbe girişimine ilişkin olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tanık sıfatıyla ifadelerine başvurulmak üzere Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi.

20.07.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda okuyan 71 öğrenci, darbe girişimine ilişkin olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tanık sıfatıyla ifadelerine başvurulmak üzere Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi.

Darbe girişiminden bir gün önce darbeye ilişkin olarak üst düzey generallerin de katıldığı son toplantının Hava Harp okulunda yapıldığı, 71 öğrencinin de toplantıya ilişkin olarak bilgisine başvurulacağı öğrenildi. Adliyenin yemekhanesine götürülen öğrencilere boş kağıt verilerek, darbeye ilişkin bilgilerini yazmalarının istendiği belirtildi.

ÜÇ KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, soruşturma kapsamında Hava Harp Okulu'nda dün gece de arama yapıldığı ve 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Daha önce gözaltına alınan 8 kişi ile birlikte Hava Harp Okulu'nda gözaltına alınanların sayısı 11'e yükselmiş oldu.

Hava Harp Okulu'nda gözaltına alınarak Bakırköy Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde bekletilen isimler şunlar: Albay Hüseyin Ergezen, Albay Zafer Mercan, Binbaşı Osman Seven, Binbaşı İsa Öztürk, Yüzbaşı Bahattin Gül, Üsteğmen İlhan Aldemir, Üsteğmen Yavuz Baguc, Yüzbaşı Hasan Günsel, Üstçavuş Burhan Tarlak, Başçavuş Aslan Özkan ve sözleşmeli Er Muhammet Ömer Saldamlı. Gözaltındakilerden Albay Hüseyin Ergezen'in, darbenin başarılı olması durumunda TRT'nin başına geçecek kişi olduğu belirtiliyor.

Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 71 Hava Harp Okulu Öğrencisi Tanık Sıfatıyla Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement