733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve ’Büyük Türkiye’ hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

14.09.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Söğüt'ün, Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi önderliğinde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun, adalet ve hoşgörü üzerine inşa edilen köklü medeniyetin ocağı olduğunu vurgulayarak, "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri bu yönüyle, geçmişten geleceğe uzanan bir mana ve gönül köprüsüdür. Tarihimizin şanını, milletimizin büyüklüğünü ortaya koyan, Anadolu'nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan harcın, birlik ve beraberliğimiz olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan çok önemli bir buluşmadır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dedi:

"Milletimizin yetiştirdiği sembol şahsiyetlerden biri olan Ertuğrul Gazi; onun ve Şeyh Edebali'nin öğütlerini kendisine rehber edinen oğlu Osman Gazi; onların izinden yürüyen diğer devlet adamları; asırlar boyu üç kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti'nin, herkesi kucaklayan, ırk, dil, inanç eşitliğini koruyan, farklılıklar arasında ahengi sağlayan adaletli bir yönetim anlayışının temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır. Nitekim, küçük bir beyliğin, medeniyetimizden ve maneviyatımızdan güç ve ilham alarak, cihanşümul bir imparatorluk haline gelmesi, insanlık tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Bilecik Söğüt'te Osmanlı'yı ayakta tutan ve yaşatan ruhun ilk tohumlarını atan Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devleti'nin bir ulu çınara dönüşmesini sağlayan Osman Gazi ve Osmanlı'nın gönül mimarı Şeyh Edebali, bizler için örnek şahsiyetler arasında yer almaya devam edecektir."

"Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi, Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi mimarı Şeyh Edebali'yi, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement