734. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenliği - Son Dakika
Yerel

734. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenliği

Ertuğrul Gazi'nin annesi,Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin de büyükannesi olan Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri kapsamında mevlit okutuldu.

04.09.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ertuğrul Gazi'nin annesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin de büyükannesi olan Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri kapsamında mevlit okutuldu.

Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri, kabrinin bulunduğu Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde 6 Eylül Pazar günü 734. kez yapılacak.

Bu kapsamda bugün Cuma namazından önce ilçe müftülüğünce Çarşamba köyü Hayme Ana Camisi'nde mevlit okutuldu. Ayrıca Cuma hutbesinde ilçe vaizi Davut Aldemir Hayme Ana'yı anlattı.

Aldemir hutbesinde, Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesi Hayme Ana'nın, Süleyman Şah'ın vefatının ardından Kayı Boyu'nun başına geçtiğini ifade ederek, "Kayı Boyu zor şartlar altında Domaniç ve Söğüt'e gelmiş. Hayme Anamız buralarda torunu Osman Gazi'yi büyüterek Osmanlı İmparatorluğu'nun temelini atmış" dedi.

Namazın ardından cami çıkışında vatandaşlara helva, gözleme ve Ayran ikram edildi.

Mevlit programına, Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İlçe Jandarma Komutanı Şükrü Akiş, Müftü Kemal Akpınar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 734. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement