734 Yıldır Aynı İştahla Dualı Keşkek Yeniliyor - Son Dakika
Yerel

734 Yıldır Aynı İştahla Dualı Keşkek Yeniliyor

734 Yıldır Aynı İştahla Dualı Keşkek Yeniliyor

Aydın Karacasu İlçesi Cuma Mahallesinde bulunan Dedebağ Yaylasında düzenlenen 734. Dedebağ Keşkek Hayrında 20 bin kişi aynı anda keşkek yedi.

28.08.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Karacasu İlçesi Cuma Mahallesinde bulunan Dedebağ Yaylasında düzenlenen 734. Dedebağ Keşkek Hayrında 20 bin kişi aynı anda keşkek yedi.

Anadolu'nun Türkleştirilmesinde ve İslamiyet'in yayılmasında görev alan Horasan erenlerinden Dedebağ'ın ruhu için, yaklaşık 7 asırdır düzenlenen etkinliğin 734.süne Karacasu Kaymakamlığına vekalet eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Okan Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Emniyet Amiri Ali Böce, AK Parti Aydın eski milletvekili Ahmet Ertürk, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı. Hayırda vatandaşlara bin 300 kilogram et ve bin 300 kilogram buğdaydan yapılan 55 kazan keşkek, 1 ton biberden yapılan turşu ve 7 bin 500 ekmek ikram edildi.

Karacasu müftüsü Murat Han Aksoy ve müftülük personelleri mevlit okurken İzmir'den gelen semazen ekibinin gösterisi ve soğuk heykel etkinliği büyük ilgi gördü. Hayır alanında Türk Kızılayı vatandaşlara maden suyu ve limonata ikramında bulundu.

PAYLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Organizasyonun düzenleyicisi olan Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Başkanı ve Mahalle Muhtarı Mehmet Osan, "Geleneksel olarak yaptığımız keşkek hayrının bu yıl 734. yılı. Atalarımızdan kalma bu geleneği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl hayrımızı daha da ileriye götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nerede Karacasulu varsa oradan destek ve katılım oluyor. Emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Mehmet Okur, "Karacasulu vatandaşların geleneklerine sahip çıkarak Türk milletinin çok önemli bir özelliğini ortaya koyuyor. Bu hayırların gerçekleşmesinde katkıda bulunan başta Cuma Mahallesi sakinleri olmak üzere vatandaşlarımızı kutluyor, nice 734 seneler diliyorum" dedi.

Karacasu'yu seven insanların maddi katkılarıyla ve onların emekleriyle 734 yıldır geleneksel olarak sürdürülen etkinlik tamamen gönüllülerin desteği ile devam ediyor. Dün kurbanların kesilmesinin ardından onlarca gönüllü akşama kadar etlerin ayrılmasında, sabaha kadar da keşkek dövülmesinde görev yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan etkinliğe yurtdışında yaşayan gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 734 Yıldır Aynı İştahla Dualı Keşkek Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement