74'lük Nineler Sertifikalı Meslek Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

74'lük Nineler Sertifikalı Meslek Sahibi Oldu

74\'lük Nineler Sertifikalı Meslek Sahibi Oldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan Şemşi Ayyıldız ve Rukiye Çıtak, kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı.

29.12.2014 11:21  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde yaşayan 74 yaşındaki Şemşi Ayyıldız ve Rukiye Çıtak, beldede açılan kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı.

'AİLE BÜTÇESİNE KATKI VE GENÇLERE ÖRNEK OLMAK AMACIYLA KATILDIM'

Ayyıldız, yaptığı açıklamada, aile bütçesine katkıda bulunmak ve gençlere örnek olmak amacıyla Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Bahadın Belediyesinin iş birliğinde açılan kültür mantarı yetiştiriciliği kursuna katıldığını söyledi. Öğrenmenin yaşı olmadığını, insanın her yaşta yeni bir şeyler öğrenebileceğini belirten Ayyıldız, "Ben bir büyük olarak hem yeni meslek öğrenmek hem de gençlere örnek olmak amacıyla böyle bir kursa katıldım. Beldemize örnek olalım, gençler de bu işlere alışsın, beldemiz ileri gitsin, gelişsin diye kursa katıldım. 74 yaşındayım, öğrenmenin yaşı yoktur. Bir meslek öğrendik ve şimdi üretime geçtik çok şükür. Allah bizi utandırmadı" dedi.

Rukiye Çıtak da Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ve öğreticilere desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Belediye Başkanımız ve Erkan hocamız bize önderlik yaptı. Bize öğretti, bizler de dediklerini yaptık ve mantar üretiminde başarılı olduk. Şimdi ürettiğimiz mantarları satacağız ve para kazanacağız. Bundan sonra da kendimiz üretip satmayı ve ailemize katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu konuda da Başkanımız bize destek olacak" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI KURSA KATILAN NİNELERE ŞAŞIRMADI

Özcan ise beldelerinde açtıkları tüm kurslara özellikle kadınların ilgi gösterdiğini söyledi. Kültür mantarı yetiştiriciliği kursuna katılımın beklentilerinin üzerinde olduğuna dikkati çeken Özcan, 74 yaşındaki Şemşi Ayyıldız ve Rukiye Çıtak'ın kursa katılmasına şaşırmadığını belirtti. Kültür mantarı yetiştiriciliği kursunda kısa sürede üretim aşamasına geldiklerini dile getiren Özcan, şunları kaydetti: "Yozgat, Türkiye'de göç veren illerin başında geliyor. Göçü önlemenin en önemli yolu, istihdamı artırmaktır. Bunun için de yeni iş alanları bulmak bizlerin görevi. Bunların başında da büyük talep olan kültür mantarı yetiştiriciliği gelmektedir. Kasabamızda bu mantarın yetiştirilmesi için çok uygun ve boş mekanlar var. Bunları değerlendirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle hem genç nüfusumuzun başka yerlere göçünü engellemeyi hem de kadınlarımızın boş zamanlarını iyi değerlendirip ekonomiye katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Halk Eğitim Merkezimizin öncülüğünde burada insanlarımız bir araya geldi ve kültür mantarı yetiştirdi. Gördük ki kültür mantarı yetiştiriciliği bir sektör haline gelmemiş, biz bunu burada gerçekleştirip Bahadın'ı kültür mantarı merkezi haline getirmeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 74'lük Nineler Sertifikalı Meslek Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement