74 Parsel Çözüme Kavuştu - Son Dakika
Güncel

74 Parsel Çözüme Kavuştu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı imarının kanayan yarası 74 parsel sorununa çözüm getirdi.

08.01.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vilayetler evinden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgede yer alan 74 parsel çalışmalarında sona gelindi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, 74 parselle ilgili itirazlarda bulunan kişiler ile uzlaşmaya varılarak, sorunun ortadan kaldırıldığı müjdesini verdi. Gölbaşı Belediye Meclisi 74 Parselde isim hakkı karşılığında şartlı bağışı ise oy birliği ile kabul etti.

Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürü Sadettin Saraçbaşı ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "74 Parsel bilindiği gibi Vilayetler evinden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgeyi içeriyor. Orada kadastro parsel tapularını bir araya getirdiğimizde ve araziyi ölçtüğümüzde alanlarda bir uyuşmazlık ortaya çıkıyor. Bu uyuşmazlıkları gidermek için bu mahkeme kararı ile de tespit edilmiştir. Bunu geriye dönüş cetveli dediğimiz bir imar uygulama planı ile 3450 M2'lik bir arazi üretmemiz gerekiyor. Arazinin bir tarafı Haymana, bir tarafı Konya Yolu, ortası Mogan Gölü. Bizim burada arazi üretme ihtimalimiz yok. Onun için burada hisseleri yüksel olan vatandaşlarımızla aylardır görüşmelerimiz devam ediyor. Geriye dönüş cetveli hazırlayabilmek için bu arkadaşlarımız 3450 m2'lik alanı Belediyemize bağış yapıyor." İfadelerini kullandı.

İmar Müdürü Saraçoğlu Gölbaşı Belediye Meclisi'nde yaptığı açıklamasının devamında ise, "İsimlendirme ile ilgili de meclisimizin görüşmesi gereken bir yazımız var. Okul bölgesinde olan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi kaldırılıp, Konya Yolu'nu alta alma ile ilgili bir yayalaştırma projemiz var. Bu proje için de okulları taşımamız gerekiyor. Biz bağış yapan arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. 74 Parsel İçerisinde bize bir tane ilkokul alanı, bir tane anaokulu alanını '0' lira bina bedelle belediyemize tapularını devrediyorlar. Binaları kendileri değil, Milli Eğitim'in kendi yapacak. Bir plan değişikliği olursa meclisimize gelecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belirlenen arsalar var tahsisleri biterse okullarımız oraya taşınacak. Bir eğitim kampüsü yapmak için görüşmeler devam ediyor. 3450 m2'lik bağış yapıldıktan sonrada bizim mahkeme kararları yerine getirilmiş olacak. Bağış yapan vatandaşlarımız Cemil Yıldırım, Zeki Yıldırım. Zeki Yıldırım ilkokul alanını veriyor, Cemil Yıldırım da Anaokulu alanını. 6 kişi 3450 M2'lik alanı bağış yapıyor, 4668 m2'lik alanı Cemil Yıldırım, 4664 m2'lik alanı da Zeki Yıldırım bağışlıyor.

GÖLBAŞI İKİ OKUL KAZANIYOR

3 konumuz var. Biri 3450 m2'lik yeri geri dönük cetvelde yeşil alana katmamız gerekiyordu. İkinci ilkokul alanı ve isim hakkı, üçüncüsü de Anaokulu ve isim hakkı. 3450 m2'lik bağışla 74 Parselde yeşil alanının azaltılmasının önüne geçtik. Belediyemize iç bedel çıkmadan Gölbaşı'na bir ilkokul ve Anaokul alanı kazandırıyoruz."dedi.
Saraçbaşı'nın açıklamalarının ardından Gölbaşı Belediye Meclisi 74 Parselde isim hakkı karşılığında şartlı bağış ile ilgili gündem maddelerin oy birliği ile kabul etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 74 Parsel Çözüme Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement