74 Yaşındaki Kadının Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

74 Yaşındaki Kadının Yaşam Mücadelesi

74 Yaşındaki Kadının Yaşam Mücadelesi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ikamet eden 74 yaşındaki Meryem Tokur, derme çatma ve her tarafı naylonla örülen bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

16.03.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ikamet eden 74 yaşındaki Meryem Tokur, derme çatma ve her tarafı naylonla örülen bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesi Derecik mezrasında ikamet eden 74 yaşındaki Meryem Tokur'un dramı yürekleri burkuyor. Eşini kaybetmesinin ardından çocuklarının kendisine bakmaması nedeniyle kimsesiz kalan Tokur, köylülerin yardımlarıyla derme çatma ve her tarafını naylonla örülen bir evde kalarak, zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışıyor. Hayata küsmediğini belirten Tokur, "Eşim yıllar önce vefat etti geri ben ile 6 çocuklarımla yalnız kaldım ancak çocuklarımın hepsinin evlenmesi ve farklı yerlere gitmeleri sonucu yalnız kaldım, üç yılardan buyanadır çocuklarım bana bakmamaktadırlar zaten onlarında maddi durumları iyi değil, ancak geçimlerini sağlayıp ailelerine bakabilirler. Gördüğünüz gibi geçimlerimi sağlayabilecek hiçbir gelir kaynağım da yoktur. Maddi durumum da iyi değil, fakir ve yardıma muhtaç biriyim. Allah razı olsun köylülerimin ufak tefek yardımlarıyla geçinmekteyim. Aynı zamanda yaşlı ve hasta oluşum sebebiyle çalışma gücümü de yitirdim. Tek istediğim başımı rahat bir şekilde koyabileceğim ve rahat edebileceğim bir şekilde bana bir ev yapılmasıdır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 74 Yaşındaki Kadının Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement