75'lik Dede Kütükle Rafting Yaptı, İlk Denemede Devrildi - Son Dakika
Güncel

75'lik Dede Kütükle Rafting Yaptı, İlk Denemede Devrildi

75\'lik Dede Kütükle Rafting Yaptı, İlk Denemede Devrildi

Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına deresinde birbirine tutturduğu ağaç kütükleri ile rafting yapmaya kalkışan Osman Çavuşoğlu, ilkel rafting aracından suya düştü.

14.08.2014 13:20  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhammet KAÇAR/ARDEŞEN, (Rize) - RİZE'nin Ardeşen İlçesi Fırtına deresinde birbirine tutturduğu ağaç kütükleri ile rafting yapmaya kalkışan 75 yaşındaki Osman Çavuşoğlu, ilkel rafting aracından suya düştü. Kütükler ince olduğu için ilk denemesinde denge sorunu yaşadığını anlatan Çavuşoğlu, "İkinci denemede başaracağım" dedi.

Ardeşen İlçesi Hoşdere Köyü'nde yaşayan ve geçen yıl olUşturulan Dedeler Rafting takımında yer alan Osman Çavuşoğlu, Fırtına Deresi'nde bu yıl ilginç bir deneme gerçekleştirdi. Dedelerinin bir zamanlar derede kütüklerle su üzerinde ulaşım sağladığını anlatan Çavuşoğlu, 3'er metrelik iki çam kütüğünü birleştirerek sal haline getirdi. Isınma hareketleri yapan, türkü ve maniler söyleyen Çavuşoğlu, daha sonra da yeleğini giydi, kaskını taktı, küreğini de eline aldı. Genç raftingcilerin yardımı ile çam kütüklerinden oluşturduğu ilkel rafting aracını dereye indiren Osman Çavuşoğlu, kütüklerin üzerinde denge sorunu yaşayınca, daha ilk denemesinde suya gömüldü. Suyun sürüklediği kütüğü yakalayan gençler kıyıya çekti.

"DENGE SORUNU YAŞADIM"

Çok eski yıllarda bölgede yol ve araç olmadığını anlatan, o dönemde dedelerinin suda kütüklerle ulaşım sağladığını söyleyen Çavuşoğlu, "Kütüklerin büyük olması lazım. Küçük ve ince kütük olunca devrildik. Denge sorunu yaşadık. Bir dahaki seferde daha kalın kütükle deneyeceğiz. İstediğimizi gibi olmadı. Ama denemeye devam edeceğiz. İkinci denemede başaracağız" dedi.

Raftingci gençler de, "İlk denemede başarılı olamadı ama ikinci denemede başarılı olacağını düşünüyoruz" diye konuşarak, Osman Çavuşoğlu'na moral verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 75'lik Dede Kütükle Rafting Yaptı, İlk Denemede Devrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement