77 Kişinin Katili Breivik Hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" Örgütlemek İstemiş - Son Dakika
Güncel

77 Kişinin Katili Breivik Hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" Örgütlemek İstemiş

Dha DIŞ HABER – 77 Kişinin katili Breivik hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" örgütlemek istemiş – Norveçli seri katil Anders Behring Breivik' in Norveç devletine karşı açtığı davanın dünkü ilk duruşmasında, 21 yıllık tecritte hapis cezasını çektiği hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" örgütü kurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

16.03.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER – 77 Kişinin katili Breivik hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" örgütlemek istemiş

– Norveçli seri katil Anders Behring Breivik' in Norveç devletine karşı açtığı davanın dünkü ilk duruşmasında, 21 yıllık tecritte hapis cezasını çektiği hapishaneden "Saf Irk Kardeşliği" örgütü kurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Skien hapishanesi spor salonunda dün başlayan duruşmada, Anders Behring Breivik'in hapis yattığı 4.5 yıl içinde 4 bin dolayında karşılıklı mektuplaşma yaptığı açıklandı. Breivik'in 600 dolayında mektubunun ise hapishane yönetimi tarafından engellendiği belirtildi. Breivik'in engellenen mektuplarını Rusya, ABD, İsveç ve diğer ülkelerdeki terör suçuyla mahkum olmuş aşırı sağcı kişilere yazdığı, mektuplarında "Saf Irk Kardeşliği" ni kurabilmek için düşüncelerini kaleme aldığı öğrenildi.

Duruşmalarda Norveç Devletini savunan Avukat Adele Matheson Mestad dünkü duruşma sonunda Breivik'e tecrit uygulamasının devam etmesini savunarak "Yeni bir Breivik yaratılmasından kaçınmak istiyoruz" dedi.

Anders Behring Breivik' in dünkü duruşma başlangıcında verdiği 'Nazi Selamı' nı değerlendiren Oslo Üniversitesi profesörlerinden Öystein Sörensen, Breivik'in verdiği Nazi selamı ile yandaşlarına, düşmanlarına ve medyaya mesaj vermek istediğini belirterek "Breivik 2011 yılında gerçekleştirdiği katliam sonrasında kendisini Nazi olarak nitelendirmiyordu. Hapishaneden gönderdiği mektuplarındaki ideolojik manifesto ile kendini Nasyonal Sosyalist olarak ilan ediyor. Nazi selamı da inanmış Nasyonal Sosyalistler arasında kullanılan güçlü bir simge olarak algılanıyor." dedi. - Oslo

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 77 Kişinin Katili Breivik Hapishaneden 'Saf Irk Kardeşliği' Örgütlemek İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement