8 Askerin Şehit Olduğu Hain Tuzak, Çatışmazlık Döneminde Planlanmış - Son Dakika
Güncel

8 Askerin Şehit Olduğu Hain Tuzak, Çatışmazlık Döneminde Planlanmış

Siirt'teki Terör örgütü PKK'nın bombalı tuzağıyla ilgili hazırlanan ön raporda teröristlerin bombayı çatışmazlık döneminde yolun altına yerleştirdiği bilgisine yer verildi.

22.08.2015 08:03  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te 8 askerin şehit olduğu bombalı tuzağın düzeneğiyle ilgili hazırlanan ön raporun ayrıntıları ortaya çıktı.Teröristlerin yol kenarından itibaren 1300 metre kablo döşedikleri, yol birkaç kez asfaltlandığı için bombanın tespit edilmesinin zor olduğu belirtildi. Tuzağın patlatılmasında 3-4 teröristin görev aldığı tahmin ediliyor.

BOMBA ÇATIŞMAZLIK DÖNEMİNDE YERLEŞTİRİLDİ

Türkiye'yi yasa boğan Siirt'teki Terör örgütü PKK'nın bombalı tuzağıyla ilgili ön rapor hazırlandı. Rapora göre teröristler bombayı, çatışmasızlık döneminde yolun altına yerleştirdi. Bombayı patlatmak için askerin geçtiği yolun kenarından itibaren 1300 metre uzunluğunda kablo döşendi. Toprağın altından döşendiği ve yol da birkaç kez asfaltlandığı için çıplak gözle tespit edilmesinin çok zor olduğu belirtildi.

1.3 KİLOMETRELİK KABLO

Arazi dağlık ve kablolar yoldan 1.3 kilometre uzakta olduğu için geçen taktik tekerlekli zırhlı aracın üzerinde bulunan jammer'in (sinyal kesici) sağladığı 'koruma şemsiyesi'nin istenilen düzeyde etkili olmayabileceği ifade edildi. Aracın geçtiği yol uzak ve görüş alanı dışında olduğu için teröristlerin bombayı uzaktan kumanda kullanmadan kabloyla patlatmış olmaları ihtimali ağır basıyor.

ZAMANI DA HESAPLIYORLAR

Saldırıda en az 3-4 teröristin görev aldığı düşünülüyor. Teröristler bombayı patlatmadan önce yoldan geçen birkaç aracın, bombalı tuzağın olduğu yere ne zaman geldiğini gözetleyerek zaman hesaplaması yapmış olabileceği belirtiliyor. Yolu gözetleyen terörist 'tepeci' olarak adlandırılan teröriste askeri aracın yaklaştığını bildiriyor, tepeci de bombayı patlatıyor. Teröristlerin tuzağı, eylemden hemen sonra izlerini kolay kaybettirebilecekleri dağlık arazilerin yakınlarına kurmalarına da dikkat çekildi.

ASKERE YENİDEN YETKİ Mİ?

Önceki gün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinde, askerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olayların gelişimine göre valilikten izin almadan müdahale etmesinin de konuşulduğu öne sürüldü. Resmi kaynaklar bu iddiayı doğrulamadı ancak güvenlik yetkilileri önümüzdeki günlerde jandarma dışında kara kuvvetleri unsurları ile komandoların da devreye girebileceği yeni bir düzenlemenin gündeme gelebileceğini savundular. Hatırlanacağı gibi 2010'da yürürlükten kaldırılan ve Emniyet Asayiş Yardımlaşma (EMASYA) olarak adlandırılan protokol, valilik talep etmese de askere, kendisi gerekli gördüğü durumlarda toplumsal olaylara el koyma yetkisi veriyordu. (Kaynak: Hürriyet)

8 Askerin Şehit Olduğu Hain Tuzak, Çatışmazlık Döneminde Planlanmış

Son Dakika Güncel 8 Askerin Şehit Olduğu Hain Tuzak, Çatışmazlık Döneminde Planlanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Selim Batman: YEZİDİN HARCI ZULÜM 25 0 Yanıtla
  • dunyali: MİT de iyi uyumus,resmen yatmis uyumus, 21 1 Yanıtla
  • Urfali Ibrahim: Sayın Erdoğan çok haklı ama bu millet halen uyuyor 8 9 Yanıtla
  • ELAZIĞLI ZAZA: ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK.............ASKERE YETKİ VERİLSİN.. VERİLMEZSE AKP YE OY MOY YOK............. 15 1 Yanıtla
  • Yetim Ali: Akil insanlar geziciler cumartesi anneleri çözüm sürecini destekleyeler şim kına Yaksınlar 15 0 Yanıtla
  • tarsus: demirtaş kına Yak o barış dediğini sen git babana yedir 7 8 Yanıtla
  • Asker polis vurup öldürsün....: Askere tam yetki verilsin.Olağanüstü hal getirilsin, AKP ye oy vereceğim......Mhp avucunu yalasın...... 13 2 Yanıtla
  • YOLSUZLUKLAR SORULMASI SUC OLAN TEK ÜLKE: O CATIŞMAZLIK ANLAŞMASINI YAPANLAR VE PKK NIN GÜCLENMESİNİ YARDIM EDEN ŞUAN ANALARIN AGLAMASINI KİM SEBEP OLUYORSA ALLAH BELALARINI VERSİN ALLAL İKİ KATI EVLAT ACISI ONLARIDA GÖSTERSİN TEZ ZAMANDA İKİ ÜC CAPULCU MARA FARELERİ İLE BAŞ EDEMEYEN BÜ 14 0 Yanıtla
  • Ayyıldız takım: Pkk silah bırakmaaaaaaaaaaz,,ortada bir pasta varki küçük bir devlet bütçesi,,onları silahları ile gömerek etkisiz hale getirecen,,işledikleri suç asla affedilmeyecek bir suç 13 0 Yanıtla
  • hakan celik: derim ya bu hainlerle barisfalan olmaZ.Bunlar adami sirtindan vurur 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement