8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı - Son Dakika
Güncel

8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı

8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı

Bosna Hersek’in evsahipliğinde düzenlenen ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in de katıldığı konferansın sonunda ortak bildiri yayınladı Bildiriden: ''Biz genelkurmay başkanları, silahlı kuvvetlerimiz arasındaki karşılıklı işbirliğini genişletmek ve güçlendirmek konusundaki kararlığımızı, 4 Haziran.

04.06.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, düzenlenen 8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı, ortak bildirinin yayınlanmasıyla sona erdi.

Terme Hotel'de düzenlenen konferansa, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanı sıra Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya ve Romanya genelkurmay başkanları, Bosna Hersek'te görev yapan NATO ve EUFOR yetkilileri de katıldı.

Konferansın sona ermesinin ardından genelkurmay başkanları, 8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı Ortak Bildirisini imzalandı.

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Biz genelkurmay başkanları, silahlı kuvvetlerimiz arasındaki karşılıklı işbirliğini genişletmek ve güçlendirmek konusundaki kararlığımızı, 4 Haziran 2014 tarihinde, Saraybosna'da düzenlenen 8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'nda ortaya koyduk.

Bu konferansın, karşılıklı anlayış ve Balkanlar'daki bölgesel işbirliği açısında iyi bir örnek olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bölgesel askeri işbirliğinin devamı konusunda kararlı olduğumuzu vurgulamak isteriz.

Konferanstaki görüşmelerimiz sırasında, süregelen projelerin geliştirilmesine ve karşılıklı olarak işbirliğini daha da yakınlaştıracak imkanlara odaklandık."

Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Yeleç -

Bildirinin imzalanaması ve okunmasının ardından açıklamada bulunan Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ante Yeleç, Bosna Hersek'in ilk kez Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansına evsahipliği yaptığını belirterek, konferansın Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri ve Bosna Hersek açısından, bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi konusunda önemli fırsat olarak görüldüğünü kaydetti.

Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferası'na, Slovenya ve Hırvatistan da misafir ülke olarak katıldı. - Saraybosna

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement