8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Vefatının 23. Yılı - Son Dakika
Güncel

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Vefatının 23. Yılı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, görev yaptığı dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırdığını vurguladı.

17.04.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, görev yaptığı dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırdığını vurguladı.

Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın vefatının 23. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özal'ın Türkiye'ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini belirten Tüfenkci, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında da devrimler yaptığını ve bu sayede vatandaşların gönlünde taht kurduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Özal'ın Türk müteşebbislerin ufkunu açtığını, döneminde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırdığını aktararak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Özal, Niyazi Mısri ve Battalgazi ruhuyla Malatya'nın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak siyasal yaşamım üzerinde ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır. Devletle millet arasında muvazene unsuru olan Özal, düşünce ve teşebbüs hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırarak, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Büyük Türkiye moral ve motivasyonuyla, ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmıştır."

Mesajında, Malatya eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Hamid Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümüne de değinen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978'de gelini ve iki torunuyla faili meçhul suikastle şehit edilen Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gözü kara cesareti ve vakarıyla, daima minnetle anılacaktır. AK Parti hükümetleri, Fendoğlu'na kurulan tuzaklar gibi her türlü kumpas ve kaos planlarına rağmen Turgut Özal'ın temellerini attığı projeleri idame ve ikame noktasında azimli ve kararlıdır. Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu önce Malatya, sonra Türkiye'de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olmuşlardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Vefatının 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement