8 Davutoğlu: "Ya Türkiye Dimdik Yoluna Devam Edecek ya da Dörtlü Çete Türkiye'yi Eğip Bükecek" - Son Dakika
Güncel

8 Davutoğlu: "Ya Türkiye Dimdik Yoluna Devam Edecek ya da Dörtlü Çete Türkiye'yi Eğip Bükecek"

8 Davutoğlu: "Ya Türkiye Dimdik Yoluna Devam Edecek ya da Dörtlü Çete Türkiye\'yi Eğip Bükecek"

* Davutoğlu: "7 Haziran sıradan bir seçim değildir.

17.05.2015 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Davutoğlu:

"7 Haziran sıradan bir seçim değildir. ya Türkiye dimdik yoluna devam edecek ya da dörtlü çete Türkiye'yi eğip bükecek"

"Paralel yapıda olanlar meslekten men edilince, diyorlar ki 'Bunların akıbeti de Adnan Menderes gibi olacak.' Yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar"

"Behey gafiller, bize şehadet nasip olacaksa, millet için, Allah için şehit olacaksak, bir an tereddüt etmez, Hz. Azrail'e 'Ve aleykümselam' deriz. Allah'ın izniyle, davamızın arkasında sizlerin olduğunu bilir, yürürüz. Bizi akıllarınca korkutacaklar"

"Tutturmuşlar, AK Parti otoriterliği temsil ediyor. Aslında AK Parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar, Sisi..."

"Üçgen bunlar. Üç parti. Bir de paralel yapı var. Biz düz bir yolun yolcusuyuz, diyecek miyiz? Biz diyoruz ki iktidar olacağız. Onlar diyor ki, biz sizi engelleyeceğiz. Aradaki fark ne, biliyor musunuz? Biz siyasetin öncüsüyüz. Onların ise bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka işleri yok"

"Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, Türkiye'nin her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor, baktılar ki sadece kendi vatandaşlarına değil bütün mazlumlara kucak açan bir ülke, 17 Aralık'ta tuzak kurmaya kalktılar. Bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar"

"İnşallah en kısa zamanda, emeklilerimizle ilgili de hayat standartını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız"

"Asli işte çalışan hiçkimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayolları'nda bulduğumuz formülle bütün asli işte çalışanlara kesin bir çözüm getireceğiz. Bununla ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Maltepe'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "7 Haziran sıradan bir seçim değlidir. ya Türkiye dimdik yoluna devam edecek ya da dörtlü çete Türkiye'yi eğip bükecek" dedi. Davutoğlu, "Paralel yapıda olanlar meslekten men edilince, diyorlar ki 'Bunların akıbeti de Adnan Menderes gibi olacak.' Yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Behey gafiller, bize şehadet nasip olacaksa, millet için, Allah için şehit olacaksak, bir an tereddüt etmez, Hz. Azrail'e 'Ve aleyküm selam' deriz. Allah'ın izniyle, davamızın arkasında sizlerin olduğunu bilir, yürürüz. Bizi akıllarınca korkutacaklar" diye konuştu.

Davutoğlu, 1 saat 10 dakika süren konuşmasına, "Osmanlı sultanlarına selam olsun... Sömürgeciler İstanbul mülküne geldiğinde, bu mekanı Dersaadet yapan Sultan Abdülhamid'e selam olsun... Gazi Mustafa Kemal'le ve istiklal şehitlerine selam olsun... Bu topraklarda Cumhuriyeti, demokrasiyi taçlandıran, Yassıada'da şehit olan Adnan Menderes'e selam olsun... Necmettin Erbakan'a, bu şehre belediye başkanı olduktan sonra, ilk Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun" diyerek başladı.

"AK PARTİ'Yİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Üçü bir araya gelmiş, paralel bir yapıyı da arkalarına almışlar, AK Parti'yi engellemeye çalışıyorlar. Onların yurtdışındaki akıl hocaları, işbirlikçileri diyor ki, 'AK Parti'yi engelleyin.' 4 yanlış bir araya gelecek, AK Parti'yi götürecek, öyle mi? Götüremezler. Bir doğru 4 yanlışı götürür. Tarihe gömer. Bir doğru hangisi? AK Parti.

Üçgen bunlar. Üç parti. Bir de paralel yapı var. 'Biz düz bir yolun yolcusuyuz' diyecek miyiz? Biz diyoruz ki, 'İktidar olacağız.' Onlar diyor ki, 'Biz sizi engelleyeceğiz.' Aradaki fark ne, biliyor musunuz? Biz siyasetin öncüsüyüz. Onların ise bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka işleri yok.

CHP 33 ilde milletvekili çıkaramamış. Bizim 81 ilin 79'unda milletvekilimiz var. Bu sefer 81'de 81 yapacağız inşallah. MHP'ye bakıyorsunuz, 45 ilde milletvekilleri yok. Türkiye'nin yarısında temsilcisi olmayan partinin iktidar olması mümkün mü? HDP Kürt vatandaşlarımızı istismar ediyor."

"KİMSE AYIRAMAZ"

"Hem CHP, hem HDP, hem MHP duysun diye, buradan, İstanbul'un bu mahşeri kalabalığına buradan seslenelim mi? Dadaşlar burada mı? Yiğidolar burada mı? Efeler, Yörükler, Türkmenler, Karadeniz'in yiğit uşakları burada mı? Kürt, Zaza yiğitler burada mı? Balkan göçmeni vatandaşlarımız burada mı? Duysunlar, bize her yer Türkiye...

Çözüm süreci bağlamında da, inadına milli birlik, milli beraberlik diyecek miyiz? Çanakkale Savaşı'nda, Gelibolu'da beraber olanları kimse ayıramaz."

"HZ. AZRAİL'E 'VE ALEYKÜMSELAM" DERİZ

"Paralel yapıda olanlar meslekten men edilince, diyorlar ki 'Bunların akıbeti de Adnan Menderes gibi olacak.' Yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Behey gafiller, bize şehadet nasip olacaksa, millet için, Allah için şehit olacaksak, bir an tereddüt etmez, Hz. Azrail'e 'Ve aleyküm selam' deriz. Allah'ın izniyle, davamızın arkasında sizlerin olduğunu bilir, yürürüz. Bizi akıllarınca korkutacaklar."

"MİLLETİMİZ DİMDİK AYAKTA DURDU"

" Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye modern Firavunlar idam cezası verdiler. Nasıl Türkiye'de Adnan Menderes'e idam cezasını veren Salim Başol'un bugün adı anılmıyorsa, önümüzdeki on yıllarda da Mısır'da Mursi ve arkadaşları anılacak ama ona idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak. Bunu sakın Türkiye'den ayrı düşünmeyin. 27 Mayıs'ta Adnan Menderes'i devirdiler. 12 Mart'ta yönetime el koydular. 12 Eylül'de öyle. 28 Şubat... Hep üzerimizde bir Demokles'in Kılıcı'nı tutmaya çalıştılar. Önce kurucu genel başkanımızı yasakladılar, seçime giremedi. sonra 2004'te 'Genç subaylar rahatsız' dediler. Bizim yürüyüşümüzü durdurabildiler mi? 2007'de muhtıra verdiler. Zannettiler ki Başbakan gider. Ama karşılarında Recep Tayyip Erdoğan vardı. Şimdi söz verin; ne baskı gelirse gelsin, aziz İstanbul ayakta olacak mısınız? Bir an bile darbecilere, paralelcilere taviz vermeden dimdik duracak mısınız?"

"TÜRKİYE'YE BİR SİSİ ARIYORLAR"

"Son dönemde AK Parti'ye otoriterlik suçlaması getirenlere cevap verelim. Biz geldiğimizde DGM vardı, kim kaldırdı? Başörtüsü zulmü vardı, kim kaldırdı? İmam-Hatip Liselerinin önü kapatılmıştı, kim açtı, kim? Biz iktidara geldiğimizde anadil yasaktı, kim kaldırdı? İşkenceyi tarihe kim gömdü? Onlar özgürlüklerin lafını eder, AK Parti hürriyetlerin teminatıdır. Azınlık vakıflarının malları iade edildi. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı tanındı. Siyasi partilerin kapatılması tarihe karıştı. Şimdi bütün bunları

görmeyenler tutturmuşlar, AK Parti otoriterliği temsil ediyor. Aslında AK Parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar, Sisi..."

EKONOMİYİ ANLATTI

"Ekonomik kalkınma... Günlerdir Kılıçdaroğlu yalan-dolan edebiyatı yapıyor. IMF'ye borç defterini kim kapattı? 2002'den itibaren milli gelirimiz 800 milyar dolar. Kişi başına gelir 2 bin 500 dolardı, şimdi 10 bin 440 dolar. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 200 liranın altında geliri olan 17 milyon insan var. Külliyen yalan. Engelli kardeşlerimize 417 lira veriyoruz. Yaşlı maaşı 200 lira. Bunlar sosyal yardımın en düşükleri. Kılıçdaroğlu yalan üretmeye devam ediyor. Böyle bir Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 10 bin 440 dolar nasıl olur? Bir de diyor ki, 'Bana bir 4 yıl verin, yeter.' Şimdi İstanbullular; Kağıthane'ye Kağıttepe diyen, kendi oy kullanacağı sandığı bulamayan birine 4 yıl değil, 4 saat bile verilir mi? Niye 4 yıl istiyor? Çünkü tam-takır aldığımız Hazine dolu. Merkez Bankası'nda 150 milyar dolar döviz rezervimiz var. Şöyle düşünüyor, aynı SSK'daki gibi, bir geleyim, şu Hazine'ye tamtakır edeyim, sonra bırakayım diyor. Kılıçdaroğlu kasayı boşaltacak, Kemal Derviş de milletin gelirini kesip kesip borç ödeyecek. Diyor ki, ben hesap uzmanıyım. Eğer hesap uzmanı olsaydı, rakamları böyle arka arkaya koyar mıydı? Üç iddiası da yalandır, yalandır, yalandır."

"ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTİYORLAR"

"Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, IMF'ye borcunu ödedi. Türkiye'nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor. Baktılar ki sadece kendisine değil, kendi vatandaşlarına değil, bütün mazlumlara kucak açan bir Türkiye var. Önümüzü kesmek istiyorlar. Baktılar ki Mısır'daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar. 7 Haziran'da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar. İzin verecek misiniz? Bu dev artık ayağa kalktı. Bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? Bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar."

"EMEKLİLERİN HAYAT STANDARDINI YÜKSELTECEK ADIMLAR ATACAĞIZ"

"Buradan emekli kardeşlerimize, büyüklerimize bir kez daha söylüyorum. Seçim öncesinde de, sonrasında da, biz hiçbir zaman yerine getirmediğimiz vaadi dile getirmedik. İnşallah en kısa zamanda, emeklilerimizle ilgili de hayat standardını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız"

"ASLİ İŞTE ÇALIŞANLAR TAŞERON STATÜSÜNDE ÇALIŞMAYACAK

"Taşeron kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Geçen sene taşeronlarla ilgili yasayı biz çıkardık. Buradan bütün alt işveren durumunda çalışan kardeşlerimize sesleniyorum; asli işte çalışan hiçkimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayolları'nda bulduğumuz formülle bütün asli işte çalışanlara kesin bir çözüm getireceğiz. Bununla ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız."

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'un halen 142 kilometre olan raylı sistemini 981 kilometreye çıkaracaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bütün projeleri tamamlıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Birliğimiz teminatı AK Parti. Demokrasimizin teminatı AK Parti. ve nihayet, kudretli ve şefketli bir Türkiye inşa ediyoruz. Yeni bir Türkiye..." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Davutoğlu: 'Ya Türkiye Dimdik Yoluna Devam Edecek ya da Dörtlü Çete Türkiye'yi Eğip Bükecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement