8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni - Son Dakika
Güncel

8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni

Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle gerçekleştirilen "8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"ni tamamlayan AA ve çeşitli basın yayın kuruluşlarından 22 katılımcı, sertifikalarını aldı.

28.10.2016 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle gerçekleştirilen "8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"ni tamamlayan AA ve çeşitli basın yayın kuruluşlarından 22 katılımcı, sertifikalarını aldı.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan Haber Akademisinde, nitelikli gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen 8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi mezunları için sertifika töreni düzenlendi.

AA Konferans Salonu'ndaki törene, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse, Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Yurt Haberler Editörü Zekeriya Kaya ile davetliler katıldı.

Konuşmaların öncesinde, kursiyerlerin eğitim süresince yaşadıklarına yer verilen tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu, tanıtım filminde katılımcıların eğlendiğini görünce mutlu olduğunu, özellikle akademideki eğitmenleri gördüğünde duygulandığını belirterek, "Çünkü biz Özel Harekat ve Polis Akademisiyle uzun dönemdir çalışıyoruz. Sağ olsun onlar Türkiye'nin gazetecilerinin eğitilmesi, şimdi bölge gazetecilerinin eğitilmesi konusunda müthiş bir destek veriyorlar bize. Bu sadece Anadolu Ajansı için değil, Türk medyası için de çok kıymetli bir şey." dedi.

Türkiye coğrafyasının ateş çemberi içerisinde olduğunu dile getiren Mutanoğlu, "Türkiye olarak ortada, güvenli alan konumundayız. Dünya medyasına haber desteği veren bir yerdeyiz. Özellikle şu son dönemde Suriye konusunda uluslararası medyayı ciddi anlamda destekleyen bir durumdayız. Bundan bu ülkenin bir evladı olarak gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Mutanoğlu, Türkiye'nin acılarını ve zorluklarını dünyaya duyurma konusunda sorumlulukları olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Keşke elimizde sihirli bir değnek olsa da bütün bu acıları durdurabilsek. Bir gazeteci bu noktada ne yapabilir? Oradaki ortamı dünyaya duyurabiliyorsak, bundan akşam eve gittiğimizde mutlu oluyoruz. 'Hiç olmazsa dünyaya duyurduk buranın acılarını, sıkıntılarını.' diyoruz. 15 Temmuz gecesinde 56 şehit vermiş insanların arkadaşları burada. O gece Türkiye açısından çok zor bir geceydi. 241 şehidimiz, yüzlerce yaralımız ve gazimiz var. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Ömrümüzün sonuna kadar kalbimizde yaşayacaklar. Bu ülke için ve bu coğrafya için şehit oldular. Bu ülke ve coğrafyanın geleceği için şehit oldular."

"Savaş muhabirliği tecrübemiz, savaş bölgesinde yaşıyor olmamıza rağmen güçlü değildi" ifadesini kullanan Mutanoğlu, AA'nın savaş muhabirliği eğitiminin gerçek bir ortamda, çok iyi verildiğini vurguladı. Mutanoğlu, "Giderek dünyada bir marka olma yolunda ilerliyor Anadolu Ajansının savaş muhabirliği eğitimi. Burada 3 arkadaşımız El-Cezire'den. El-Cezire ile geçen aylarda yapmış olduğumuz bir protokol var. El-Cezire'nin Katar'da 'training centre'ı var. Biz onlardan destek alacağız. Ama onlar da çok beğendiği, özellikle çok istedikleri savaş muhabirliği eğitimlerini bizim burada alacaklar." sözlerine yer verdi.

Mutanoğlu, eğitimde katkısı geçen herkese teşekkürlerini sunarak, katılımcılara başarılar diledi.

Törene katılan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Köse, Anadolu Ajansının 100 yıla yaklaşan bir tecrübesi olduğunu anımsatarak, geçmişte toplumsal olayların, devletin görevlendirdiği vakanüvisler aracılığıyla öğrenildiğini, şimdi ise bunların yerini AA gibi haber kaynaklarının ve medyanın aldığını ifade etti.

AA'nın Türkiye açısından önemini vurgulayan Köse, "Yaptığınız haberler, ülkemiz kritik bir süreçten geçtiği için çok önem arz ediyor. Olayları hem bizlere duyurmakta hem de asırlara olayları aktarmakta sizin yaptığınız haberler önemli." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde savaşın eksik olmadığını belirten Köse, burada görev yapmanın zorluklarına işaret etti. Köse, savaş muhabirliği eğitimi alan katılımcıların bu konuda da bilgi sahibi olduklarını söyleyerek, eğitimcilere teşekkür etti.

Eğitime katılanlar adına konuşan Mohammed İssa da Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın krizler ve savaşlarla dolu olduğunu, bu yüzden gazetecilere çok büyük rol düştüğünü dile getirdi.

İssa, savaş muhabirliği eğitiminin bölge çalışanlarına ihtiyaç duyulan önemli bir örnek sunduğuna işaret ederek, eğitime katkı sunanlara teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından, dereceye girenlere sertifikaları verildi. Eğitimi Tuncay Toker birinci olarak tamamlarken, Ata Alattin Çalapkulu ikinci, İsa Terli de üçüncü oldu.

Ayrıca katılımcıların tümü, uluslararası geçerliliği olan başarı sertifikası almaya hak kazandı.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

27 ayrı alanda eğitim verildi

Savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitime 22 kursiyer katıldı.

Eğitim, AA'nın tecrübeli gazetecileri ile Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanlarınca verildi.

17-28 Ekim tarihlerinde süren eğitimler, habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, kimyasal ve biyolojik saldırılardan olağanüstü durumlarda medya yönetimine kadar 27 ayrı alanda gerçekleştirildi.

8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.


Advertisement