8'ilde 100 Bin Fidan Dağıtımı Başladı - Son Dakika
Yerel

8'ilde 100 Bin Fidan Dağıtımı Başladı

8\'ilde 100 Bin Fidan Dağıtımı Başladı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Ormancılık Haftası dolayısıyla şehir merkezinde fidan dağıtım töreni düzenlendi.

25.03.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Ormancılık Haftası dolayısıyla şehir merkezinde fidan dağıtım töreni düzenlendi. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerle birlikte toplam 100 bin fidan dağıtımı gerçekleşecek.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dağıtım programı düzenlendi. 20 bini Elazığ'da 80 bini diğer bağlı illerde olmak üzere 100 bin fidan dağıtımını planlandığı programın açılışına Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve bölge müdürlüğü yetkilileri katıldı. Fidanların yanında dağıtılan Orman Haftası ile ilgili broşürler ve çocuklar için balonlar yer aldı.

Törene katılan Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek," Bu anlamlı etkinlikte yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Amacımız orman konusunda, ağaç konusunda bir farkındalık yaratmak. Ağacın önemini vatandaşlarımıza anlatmak. Bununla ilgili dün Harput'ta bir etkinliğimiz vardı. Bugün Baskil'de ceviz fidanı dağıtımı yapılacak. Bunun dışında bu farkındalığı en iyi yaratabileceğimiz çocuklarımız, öğrencilerimiz. Onlarla ilgili olarak bu hafta içinde okullarımızda ormanın, ağacın önemi konusunda öğrencilerimize eğitimler verilecek. Geçen yıl 120 bin civarında Elazığ'da fidan dağıttık, bölgemizde ise 1 milyonu buldu. Bu yıl içinde de fidan dağıtımları artarak inşallah devam edecek" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da "Çocuklarımıza daha yeşil, daha güzel, küresel ısınmanın, iklim değişiminin, erozyonun olmadığı, yemyeşil bir dünya emanet etmek istiyoruz. Hep birlikte bunun için çaba göstermemiz lazım. Elazığ'ımızda da başta Orman Bölge Müdürlüğümüzün, tüm kamu kurum kuruluşların ve vatandaşların yeşile karşı, yeşil alanların artmasıyla ilgili elini taşın altına sokması gerekiyor. Herkes kıyamet kopsa dahi elinizdeki fidanı dikin öğretisine uygun olarak hareket etmeli, yakınındaki fidanı, yeşil alanları korumalı. Geleceğimize daha güzel, yemyeşil bir dünya bırakmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

100 BİN FİDAN DAĞITILACAK

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ, Bingöl, Bitlis ,Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere 8 il ile 70 ilçeyi ve 103 beldeyi kapsayan sorumluluk sahasında Ormancılık Haftası boyunca 100 bin fidan dağıtacak. Bölge Müdürü Ziya Polat, diğer şehirlerde de dağıtımın devam ettiğini anımsatarak, dağıtılan fidanlar sayesinde, hem bu konuda farkındalık oluşturmayı hem de bölgenin yeşillenmesine katkı sunmayı amaçladıklarını vurguladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8'ilde 100 Bin Fidan Dağıtımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement