8 Mart Dünya Kadınlar Günü (2) - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü (2)

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çok sayıda kadının katıldığı etkinlikle kutladı.

06.03.2017 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çok sayıda kadının katıldığı etkinlikle kutladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda kadının yer aldığı etkinlik, ATO Congresium'da yapıldı.

Etkinlikte, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Türk Halk Müziği konseri ile vatan savunmasında yer alan kadınların konu edildiği kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

Programın onur konuğu Semiha Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, vakfın Ankara'da birbirinden güzel çalışmaları olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Kadın, milli kültürümüzde en önemli söz sahibi olan kişidir. Kadın, bizim için cennetin ayakları altında olduğu annelerdir. Kadın, şefkatin temsilidir, kadın, zarafetin temsilidir." diye konuştu.

Semiha Yıldırım, bütün kadınların gününü kutladı.

"En büyük sorun uyuşturucu"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasında, kadınların ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını isteyerek, çocukların yaşadığı en önemli sorunlardan birinin uyuşturucu olduğunu anımsattı.

Gökçek, "Belki farkında değilsiniz. Şu anda uyuşturucu meselesi, Türkiye'nin en önemli meselesi. Uyuşturucu 4 yaşındaki çocuğa kadar indi. Okullarda inanılmaz olaylarla karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın yemiş olduğu kurabiyenin içine dahi uyuşturucuyu zerk ederek, alışkanlık haline gelmesine vesile oluyorlar." dedi.

Uyuşturucu konusunda el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökçek, Ankara Valiliği ile bir çalışma yaptıklarını, nerede uyuşturucu varsa oraya yetişeceklerini belirtti.

SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de çalışmaları boyunca 100 bini aşan kapıyı çaldıklarını ve binlerce kadının hikayesine tanıklık ettiklerini anlattı.

Her şeye rağmen kadının güçlü olduğunu, kadınların birçok başarıya imza attığını ve daha bir çoğuna imza atabileceğini ifade eden Gökçek, her şeyi yapabilmeye güçleri olduğu gibi değer görmeye, takdir edilmeye, yapabileceklerine inanılmasına, sevilmeye de ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

"Kadın berekettir, sevgidir, emektir, kadın vefadır, merhamettir ve unutmayın her kadın bir kahramandır." diyen Gökçek, toplumun mimarı kadınlara destek olunmasını istedi.

-Ödül töreni

Konuşmaların ardından Semiha Yıldırım, Melih Gökçek ve Nevin Gökçek, farklı alanlarda belirlenen kişilere plaket verdi.

Buna göre "Vefa Şefkat ve Özveri Ödülü", zihinsel engelli oğluna bakan 80 yaşındaki Nazmiye Açıkmaz'a, MS hastası annesi ve alzaymır hastası anneannesine bakan 28 yaşındaki Ender Aydın'a, yanlış iğneden dolayı felç olan eşine 15 yıldır bakan Şahabettin Korkmaz Yiğit'e ve Diyarbakır Sur'daki operasyonlar sırasında yaşanan bir patlama nedeniyle belden aşağısı tutmayan Üsteğmen Bahattin Seçkin'in eşi Aysun Seçkin'e verildi.

"Vatanseverlik ve Kahramanlık Ödülü" 15 Temmuz'da Kahramankazan'da eşi şehit düşen 6 çocuklu Nuray Anar'a, aynı ilçede öğretmenlik yapan ve o gece sokağa çıkarak kurşunlara hedef olan Derya Ovacıklı'ya verildi. Ovacıklı, tedavisi devam ettiği ve törene katılamadığı için, plaketini hastanedeki odasında daha önce aldı.

"Çalışkan ve Cesaretli Kadın Ödülü" Suriyelilerin göç ve barınma sorunlarıyla ilgilenen, madde bağımlılarının tedavilerine yardımcı olan Canan Erenözlü'ye, "Yenilikçi, Üretken Bilim Kadını Ödülü" çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Duygu Özer Demiralp'e, "Azim ve Kararlılıkla Alkışı Hak Eden Kadın Sporcu Ödülü" sporcu ve dalış rekortmeni Derya Can'a verildi.

Şefkat Evleri'nde çalışan Hülya Arslan, "İnsana Kıymet Veren Yardımsever Ödülü" ve 116 yaşındaki Fadime Eren ise "Asırlık Tecrübe ve Yaşam Ödülü"ne layık görüldü.

Bu arada, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 116 yaşındaki Fadime Eren ve zihinsel engelli oğluna bakan Nazmiye Açıkmaz'a, plaketlerini verirken, yaşlı kadınların ellerini öptü.

Plaket alanların yanı sıra şehit aileleri ve gaziler, protokolde bulunanların katılımıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Dr. Zafer Akıncı davetlilerle sohbet etti, Ahmet Selçuk İlkan ise katılımcılara şiir ve müzik dinletisi sundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement