8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Dünya Kadın Yürüyüşüne ev sahipliği yapacağız" dedi.

23.02.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak,  "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Dünya Kadın Yürüyüşüne ev sahipliği yapacağız" dedi.

Kışanak, DTK'da duzenlediği basın toplantısında, dünyadaki farklı kadın örgütlerinin yer alacağı Dünya Kadın Yürüyüşü'ne ev sahipliği yapılacağını söyledi.

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 6 martta Nusaybin'de, 7 martta ise Mardin'de gerçekleştirileceğini Kışanak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ise Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Diyarbakır'da miting ve dans gösterisi yapacağını söyledi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle paneller, yürüyüşler, mitingler, kültürel etkinlikler ve ekolojiye duyarlılık eylemleri yapılacağını belirten Kışanak, "Bu seneki 8 Mart etkinliğine dünyadaki bütün kadın örgütlerinin temsilcilerinin katılacak olması heyecanımızı ve coşkumuzu arttırdı" dedi.

Dünya Kadın yürüyüşünün önemine dikkat çeken Kışanak, şöyle konuştu:

"Dünyada kadın hareketleri yüzünü Rojava'ya dönmüştür, Rojava'daki kadın devrimini yakından takip ediyorlar. Dünyadaki kadın hareketleri ve örgütleri Rojava'daki kadın devriminden güç ile moral alıyorlar. O nedenle bu 8 Mart'ta burada olmak istediler. Bu dünya kadın hareketiyle bütünleştiğimiz, gündemlerimizi ortaklaştırdığımız duygularımızı birleştirdiğimiz bir süreç olacak. Biz onlardan, onlar bizden güç alacak. Küresel bir kadın etkinliğine ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz."

Dünya Kadın Yürüyüşünün koordinatörleriyle toplantılar yapıp hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Kışanak, şöyle konuştu:

"Burada ortaya çıkarttığımız özgürleşme imkanını, kadın devrimini tüm dünyayla paylaşarak büyüteceğiz. Bütün kadınların meydanlarda, sokaklarda olması bu eylemlerin ve etkinliklerin öznesi olarak, yapıcısı, kurucusu olarak yer alması gerekiyor. Kadın katliamlarını, cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti durdurmak için mitinglerde yürüyüşlerde olalım. Daha özgürlükçü, eşitlikçi bir yaşamı kurmak için 8 mart etkinliklerine güçlü bir şekilde katılalım."

DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ise Dünya Kadın Yürüyüşünün farklı ülkelerden 2 bin 200 organizasyonun dahil olduğu uluslararası bir kadın dayanışma ağı olduğunu söyledi.

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün beş yılda bir 8 mart ve 17 ekim tarihlerinde dünya genelinde eylem düzenlediğini belirten İpek, "Dünya Kadın Yürüyüşü, yaptığımız toplantıyla Kobani direnişini selamlayarak, 'Bütün kadınlar özgür oluncaya kadar yürüyeceğiz' şiarıyla 4. eylem yılını Nusaybin'de başlatma kararı aldı. Diyarbakır'daki etkinlikten sonra kitle, Antakya'ya uğurlanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement