8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

08.03.2017 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

İslam dininin kadını ve erkeği bir gördüğünü ifade eden Uysal, "Anayasanın 10. maddesinde 2004 ve 2010 yıllarında yapılan değişikliklerle kadın-erkek eşitliği ilkesi güçlendirilmiştir. 2004 yılında anayasanın 10. maddesine, 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.' fıkrası eklenmiş olup, 2010 yılında yapılan son değişiklik ile 'Bu maksatla alınacak tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.' ibaresi de eklenerek söz konusu madde pozitif ayrımcılık hususunu da içinde barındıran bir yapıya kavuşturuldu." diye konuştu.

Programa, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Gül Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Uğur Kocakavak katıldı.

Safranbolu'da kadınlara çiçek

Safranbolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Misak-ı Milli Meydanı'nda kadınlara çiçek dağıtıldı.

Safranbolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yard. Doç. Dr. Nazan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çoğunlukla 'şiddete hayır', 'şu hakları istiyoruz' şeklinde açıklamalar yapıldığını belirtti.

Bu sene farklı bir şey yapmak istediklerini aktaran Karahan, şöyle konuştu:

"Kadınlar Günü'nü tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi parti temsilcileriyle birlikte birlik beraberlik ruhunu yansıtan, pozitif duyguların içinde olduğu bir basın açıklamasıyla kutlamak istedik. Bizler kadınlıktan aldığımız güçle zaten hayatlarımızı sevgiyle, pozitif duygularla kuşatmak üzere hareket eden kadınlarız. Aynı zamanlarda kadınların içlerindeki potansiyeli güce çevirmeye başarmaları söz konusu olursa başaramayacak iş olmadığını, sevgiyle bütün yaraları tedavi edebileceklerini, birleştirici ruhlarıyla çatışmaların çözümü için rehberlik edebileceklerini düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement