8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri - - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri -

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri düzenlendi.

09.03.2014 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mavişehir Spor Salonu'nda düzenlenen konsere eşi Semiha Yıldırım'la katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, konuklara karanfil dağıtarak, Kadınlar Günü'nü kutladı.

Dünya Kadınlar Günü'nün tarihini anlatan Yıldırım, Önce şiddet, önce felaket bu gelişmiş ülkelerde, sonra anma gelir. Önce öldürürler, sonra da ölüm gününü anarlar. Bizim geleneğimiz, Peygamberimiz 'kadına öf bile demeyeceksiniz' diyor. 'Seveceksiniz, sayacaksınız, hoşgörüyle karşılayacaksınız' diyor. Amaç kadınlarımızı bir gün anmak değil, bir ömür boyu onlarla birlikte mücadele etmek, sevgi, saygıyla, samimiyetle yaşamaktır" dedi.

İzmir'de kadınların farkını her zaman ortaya koyduğunu anlatan Yıldırım, İzmirli kadınların öz güveninin yüksek olduğunu, hakkını erkeğin desteğiyle değil kendi mücadelesiyle elde etmeyi bildiğini söyledi.

1828'de dönemin İzmir Valisinin ekmeğe zam yapması üzerine erkeklerin zammın geri alınması için yola düştüğünü anlatan Yıldırım, "Üç gün sonra kadınlar sokağa çıkıyor, üç gün sürmeden Vali zammı geri almak zorunda kalıyor. İşte İzmir kadını bu. İzmir kadını tuttuğunu koparan, hedefe şaşmadan varandır. Bugün sizin gününüz ama 30 Mart benim günüm. Biz bu moral ile 30 Mart'ta değişimi birlikte başaracağız" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın da katıldığı etkinlikte Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman sevilen şarkılarını seslendirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Muazzez Ersoy ve Rafet El Roman konseri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement