8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İlginç Görünüm - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İlginç Görünüm

8 Mart Dünya Kadınlar Günü\'nde İlginç Görünüm

Sarıgöl Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

08.03.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Esnaflardan biri ise kürek içerisine üzerlik koyarak yaktı.

İlçe CHP Başkanı Ahmet Akşehir, Sarıgöl CHP Belediye Başkanı Ömer Karcı, Sarıgöl CHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Özkan ile birlikte çok sayıda kadın, Hükümet Konağı önünden yaya olarak kahvaltı yapılacak olan Sarıgöl Düğün Salonu'na ilerlerken, esnaflardan biri kürek içerisine üzerlik koyarak yaktı. Konvoy dumanlar içinde kaldı. Sarıgöl ve çevresinde eski bir gelenek olan üzerlik tütmesi geleneği yaşatılırken konvoyda bulunan kadınlar "Allah nazardan" saklasın diyerek yollarını devam ettiler. Kadınlar Sarıgöl Düğün Salonu'nda topluca kahvaltı yaparak 8 Mart Dünya kadınlar Günü'nü kutladılar.

ÜZERLİK GELENEĞİ

Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Çanakçı Köyü'nde yetişen Nohutgiller familyasından olan üzerlik, haziran aylarında toplanır ve kurutulur. Kurusu her evde bulundurulur. Yeni doğan çocuklara, evlenenlere, askere gidecek olanlara nazar değmemesi için bir mangal içerisine konarak yakılır ve çevreye duman sarması için de kalabalık alanlarda, oda içerisinde tütsüsü dolaştırılır. Dolaştıran kişi "Allah nazardan korusun" diyerek dileklerde bulunulur. Bu uygulama çevrede halen devam ettiriliyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İlginç Görünüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement