8. Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

8. Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

8. Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Aydın’da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar bilgilendirme toplantısı yapıldı.

18.11.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar bilgilendirme toplantısı yapıldı.

My Kolej Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ve temel eğitim hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ve il genelindeki sınavların yapılacağı tüm ortaokulların okul müdürleri katıldı.

Toplantı açılış konuşmasını yapan İl Mili Eğitim Müdürü Pervin Töre, "23-24 Kasım 2016 tarihlerinde ilimiz genelinde yapılacak olan 8.Sınıf Merkezi Ortak Sınavları' nın öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerinin sekiz yıllık emeklerinin değerlendirildiği bir sınav olması açısından büyük önem taşıyor. Uygulamada yaşanacak teknik sorunların bu çalışmaları gölgelememesi gerekir. Özellikle geçmiş yıllarda sınavların uygulanması sırasında yapılan ve teftiş raporlarına yansıyan hatalar üzerinde ilçeler bazında değerlendirme yaparak bu sınavda yapılmamasını istedi. İlimiz genelinde bu yıl yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları önem arz etmektedir. Bu kursların sayısal niceliği ve katılım oranın arttırılması kadar niteliğinin de kaliteli ve verimli hale gelmesi lazım. Öğretmenlerimizin Bakanlığımız Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ' nın aktif olarak kullanması ve okullarına ait kurumsal özellikleri dikkate alarak öğrencilerimize bire bir rehberlik ederek sınav hazırlık sürecini başarılı bir biçimde geçirmesi gerekir" dedi.

İl Müdür Yardımcısı Vahit Çopur ise,"MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2016 Yılı Merkezi Sınavlar Yönergesi ile 2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu doğrultusunda 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak olan Merkezi Ortak Sınavların uygulanışı aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek sahadaki tüm uygulayıcıların yapılacak olan sınavdan ilimiz genelinde sıfır hata ile çıkması gerektiğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8. Sınıf Merkezi Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement