8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması - Son Dakika
Yerel

8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Sapanca Gölü'nde devam eden yarışmanın ikinci gününde 11,5 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı.

10.10.2014 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Sapanca Gölü'nde devam eden 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması'nın ikinci gününde 11,5 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe Belediyesinin katkısıyla Eşme Sahili'nde gerçekleştirilen yarışmaya, İstanbul'dan katılan Burak Ergiri ve İhsan Erkumru'dan oluşan ekip, yakaladıkları 11,5 kilogram ağırlığındaki balıkla "en büyük balığı tutma" kategorisinde birinciliği elde etti.

Yakalanan sazan balığı hakemler eşliğinde ölçülendirme ve fotoğraflama çalışmasının ardından, göle geri salındı.

Amatör yarışmacılar Ergiri ve Erkumru, yarışmanın en büyük balığını yakaladıkları için mutlu olduklarını belirterek, hedeflerinin birinciliği elde etmek olduğunu söylediler.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk ise, organizasyona yurt içi ve dışından 35 takımdan yaklaşık 150 yarışmacının katıldığını, yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini belirterek, Sapanca Gölü'nde 15-20 kilogram ağırlığında sazan balıklarının olduğunu ve yarışma sonuna kadar daha büyük balıkların yakalanacağını umduğunu dile getirdi.

Pazar günü sona erecek olan yarışmada "en çok ve en büyük balığı" yakalama kategorilerinde dereceye girenlere para ödülü verileceğini ve olta takımı hediye edileceğini kaydeden Uztürk, dereceye girmek için oltalarını göle bırakan amatör olta balıkçılarına başarılar diledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement