8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği ve Türkiye'de misafir öğrenci farkındalığını artırmayı hedefleyen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı.

09.05.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği ve Türkiye'de misafir öğrenci farkındalığını artırmayı hedefleyen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nce düzenlenen  8. Uluslararası Öğrenci Buluşması açılış töreni, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Organizasyona katılanlar arasında, Asma Köprü Derneği Başkanı Hanefi Sinan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Memur-Sen Eski Genel Başkanı ve AK Parti Ankara 1. bölge milletvekili adayı Ahmet Gündoğdu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Somali Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Nur Ferah Hırsi ve Yurtdışı Türkler Başkanı Kudret Bülbül, yer aldı.

Törende konuşan ESAM Başkanı Recai Kutan, Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, 'Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir' emri çerçevesinde şimdi farklı milletlerden, kültürden, dillerden olan kardeşlerimiz, Türkiye'de misafirimiz oldular" dedi.

Kutan, etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ederek, Türkiye'nin gücünün imanlı ve iyi yetişmiş kardeşlik duyguları içindeki fertlerinden kaynaklandığını vurguladı.

Bu arada, yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıttığı stantlardan birinde, Filistinli öğrenciler, İsrail'i protesto etti.

Bosna-Hersek ve Kıbrıs dahil 33 farklı şehirde, 103 ülkenin katılımıyla düzenlenen öğrenci buluşmasında, özgün kültür zenginlikleri katılımcılarla bir araya gelecek.

11 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 1 milyon ziyaretçiye ulaşarak, Türkiye'de misafir öğrenci farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement