8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika
Yerel

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kırklareli Üniversitesi öğrenim gören 11 ülkeden öğrenciler, 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında kültürlerini tanıttı.

10.05.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Üniversitesi öğrenim gören 11 ülkeden öğrenciler, 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında kültürlerini tanıttı.

Rumeli Uluslararası Öğrenci Derneği'nce festival alanında düzenlenen etkinlikte, ülkelerine ait yöresel kıyafetleri giyen öğrenciler kurulan stantlarda yöresel eşya, yiyecek ve sembolleri anlattı.

Rumeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Yunak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Öğrenci Dernekleri ve Türkiye Gençlik Vakfı'nca düzenlenen etkinliğin 33 ilde yapıldığını söyledi.

Kırklareli Üniversitesi'nde Azerbaycan, Afganistan, Türkmenistan, Yunanistan, Doğu Türkistan, Tacikistan, Kazakistan, Rusya, Moldovya, Somali ve Bulgaristan uyruklu öğrenciler bulunduğunu ifade eden Yunak, düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin yöresel kıyafet, yiyecek, eşya ve sembollerini tanıttıklarını belirtti.

Farklı kültürlere sahip öğrencilerin etkinlik ile bir araya getirilerek kültürlerini tanıtmalarına imkan sağlandığını anlatan Yunak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar'da stantları gezerek öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement