8 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismara 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

8 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismara 15 Yıl Hapis

8 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismara 15 Yıl Hapis

Diyarbakır'da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan İ.Ş.'ye herhangi bir indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezası verildi.

17.11.2015 10:54  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da geçen 19 Şubat'ta 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan İ.Ş.'ye herhangi bir indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezası verildi.

NELER OLDU?

Diyarbakır'da 19 Şubat'ta Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran anne C.A., 10 yaşındaki oğlu H.A. ile 8 yaşındaki kızı S.A.'yı ödünç çay şekeri almaları için komşusuna gönderdiğini, bir süre sonra oğlunun eve yalnız döndüğünü ve bir adamın kardeşini kaçırdığını söylediğini anlattı.

Harekete geçen polis, küçük kızı sokakta bir kişi ile yürürken buldu. Kızın yanındaki 25 yaşındaki İ.G.'yi gözaltına alan polis, yaptığı aramada üzerinde bir bıçak buldu. Polis merkezine götürülen şüphelinin, bazı fotoğrafları silmeye çalıştığı fark edilince cep telefonuna el konuldu.

KULÜBEDE UYGUNSUZ FİLM İZLETİP İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Çocuk İzlem Merkezi'nde psikolog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğu S.A., eve dönerken yanlarına gelen İ.G.'nin 'Gel sana para vereyim' diyerek kendisini uzakta bir kulübeye götürdüğünü söyledi. Şüphelinin burada telefonundan kendisine 'çıplak kadın ve adamın doktorculuk oynadığı ve birbirlerine dokunduğu' film izlettiğini anlatan küçük kız, daha sonra da kendisine aynı şeyleri yaptığını anlattı.

Şüpheli İ.Ş. ise olay günü arkadaşları ile birlikte alkol aldığını belirterek,"Eve doğru yürürken sokakta iki küçük çocuk gördüm. Ağlayan kıza küpelerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyip sevmek amaçlı yanağına dokundum. Amacım cinsel istismar değildi. Sadece yanağına dokunarak kızı sevdim. Öpmedim ve yanağı dışında dokunmadım. Oradan ayrılınca polis beni yakaladı. Çocuğu bir yere götürmedim. Cinsel istismarda bulunmadım." dedi.

SAVCI 46 YIL İSTEDİ

Şüpheli İ.Ş. işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli İ.Ş.'nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuklara müstehcen yayınları izletme' suçlarından 46 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamenin kabulünün ardından İ.Ş.'nin tutuklu yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın ilk celsesinde ifadesi alınan İ.Ş. iddiaları reddederken, mağdurun psikolog eşliğinde alınan ifadesi de tutanak altına alınarak dava dosyasına konuldu. Davanın ikinci celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'ndan gönderilen rapora göre mağdura ait iç çamaşırı üzerinde bulunan vücut sıvısının sanığa ait meni örneği olduğunun tespit edildiğini belirtti.

İNDİRİMSİZ CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme sanık İ.Ş.'yi önce 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık İ.Ş.'ye 'Hürriyetten yoksun kılma' suçundan da 2 kez artırım uygulayarak 6 yıl hapis cezası verdi. İ.Ş.'ye toplam 15 yıl hapis cezası veren mahkeme sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları ve pişmanlık göstermemesi nedeniyle ceza oranında herhangi bir indirim uygulanmadığını açıkladı.

MAĞDUR AVUKATI CEZAYI AZ BULDU, TEMYİZ ETTİ

Kararın açıklanmasının ardından mağdur S.A.'nın avukatı Mahsuni Karaman Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Dilekçesinde eksik ceza tayin edildiğini savunan Avukat Karaman şöyle dedi:

"Suç tarihinde 8 yaşında olan mağduru zorla alıkoyarak suçu işlediği sabit olan sanık ile ilgili 9 yıllık temel cezanın artırılması gerekmektedir. Mağdurun mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde, sanığın dilini ağzına soktuğu yönünde beyanda bulunduğu sabittir. Bu haliyle sanığın 'vücuda organ veya sair cisim sokmayı' düzenleyen maddeden cezalandırılması gerekir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismara 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • tunç06: Net 50 yıl olmalıydı......şimdi habiste o na aynısını yapmak gerek..... 9 16 Yanıtla
  • Hurkan: Insanlak olmus, eger kendilerini hoca diyenler 7 yasindaki cocuk nikah kiyar derse digerleri ne yapmazko 11 6 Yanıtla
  • Global: Tasalanmayın içerde istismarın nedem olduğunu öğretirler. 16 1 Yanıtla
  • ...: işte neymiş kardeşim, iki tane küçük çocuğu ödünç çay şekere bilmem neye göndermeyeceksin. dünya her geçen gün kötüye giderken, çocuklarımıza daha çok dikkat etmeliyiz, onları bilinçlendirmeliyiz. 16 0 Yanıtla
  • orhan: böyle itlere ölüm cezası olacak ölüm 15 0 Yanıtla
  • caner: Asmak az gelir kolden kescen canli camli bide anlina dikat sapikdir yazcan ozaman bin kere olur isde 14 0 Yanıtla
  • ORTA YOL: O KÜÇÜK YAVRUCAK ÖMÜR BOYU BU ŞOK OLAYI ÜZERİNDEN ATAMIYACAKTIR .İŞTE BU YÜZDEN BÖYLE OLAYLARDA SUÇLUYA ÖMÜR BOYU CEZA VERİLMELİDİR BENCE . 12 0 Yanıtla
  • ayrancılarlı: allah belanızı versin pis mahlukatlar aşağılıklar 10 1 Yanıtla
  • Tontondede: Kuz cocugy 20 yasina kadar helen ergendir kararsisdir saf temiz ve duygusaldir bu haberi okudukca cildirdim acaba boyle tuh hastalari neden yasiyo bunu anlamiyom 10 0 Yanıtla
  • BENDEN YAZMASI: Bunun gibileri hayat felsefesini anlayana,çağdaş ve yararlı iyi bir vatandaş olana,aklı başına gelene kadar sabahtan akşama kadar tarlalarda, bahçelerde,ahırlarda çalıştırılmalı.Her akşam ahlak,kültür,bilim,astronomi,sosyal bilgiler,tarih,coğrafya,mathematik dersleri almalı.İnsanın nefsi müdafaasını zayıflatan diziler,filimler,müzikler,alkol,sigara,maçlar,şans oyunları gibi şeylerden uzak tutulmalı.Yiyecek ve içecek olarak bol bol patates,kurufasulye+kurusoğan,nohut ,bulgur, su,şerbet,ayran ver 4 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement